Відкрити категорії

Торт Мурашник




Торт «Мурашник» є досить поширеними ласощами. Його готували наші бабусі, мами, а тепер ми - сучасні господині, через стільки років, тішимо вже свою власну сім'ю чудовим десертом. «Мурашник» буде завжди на наших столах, до тих пір, поки існує людство. Тому що це не тільки смачно, але і надзвичайно швидко. Адже для того щоб його приготувати, необов'язково володіти віртуозними кондитерськими навичками. Достатньо трохи постаратися, і кулінарний шедевр «власного виробництва» вже на столі.

Сьогодні в Інтернеті можна знайти безліч рецептів приготування торту «Мурашника»: від самих легких без випікання до самих хитромудрих і химерних. Перше, що найприємніше, зможе приготувати навіть школяр, змішавши, наприклад, звичайне печиво з банкою згущеного молока і склавши все в акуратну гірку.

В принципі, будь-який «Мурашник» базується на загальних принципах приготування: спочатку випікають тісто, потім подрібнюють і змішують із заправним кремом. Традиційно крем складається з згущеного молока, перемішаного з ніжним і м'яким по консистенції вершковим маслом. Однак разом з розвитком кулінарного мистецтва збільшився і перелік інгредієнтів, з яких сміливо можна робити крем. Нехай у цій справі кращими помічниками для вас стануть власні смаки, інтуїція та уява.

Інгредієнти:
- молоко 6 ст. л.;
- маргарин 80 г;
- яйце куряче;
- цукор 100 г;
- ванільний цукор - 1 упаковка;
- розпушувач 1 упаковка;
- борошно в/с 400 г;
- молоко згущене 380 г (1 банк);
- плитка шоколаду 100 г;
- волоські горіхи 100 г.

Як приготувати Торт Мурашник.


Відварити банку згущеного молока (1,5 години).

1


Збити яйце з цукром до утворення однорідної майже білої маси.

2


Додати молоко і розтоплений маргарин. Збити.

3


Додати розпушувач і ванільний цукор. Збити.

4


Додати 100 грам борошна. Збити.

5


Додати борошно. Тісто замісити так, щоб відставало від рук.

6


Розрізати тісто на 4 частини.

7


Сформувати довгі ковбаски.

8


Упакувати їх в харчову плівку. Прибрати в морозилку на 15-20 хвилин.

9


Пропустити ковбаски через м'ясорубку.

10


Отримані джгутики з тіста, викласти на деко, попередньо покритий пергаментним папером. Розподілити рівномірно по всій поверхні. Випікати 15-20 хвилин в духовці, нагрітій до 180 градусів.

11


Очистити і подрібнити качалкою волоські горіхи.

12


Руками поламати готову і остиглу випічку на невеликі шматочки.

13


Подрібнити шматочки тіста качалкою, але не сильно дрібно.

14


Змішати в глибокій чашці подрібнені горіхи і тісто.

15


Додати тепле відварене згущене молоко.

16


Все ретельно перемішати ложкою.

17


Викласти отриману масу в глибоке невелике блюдо. Сильно утрамбувати склянкою або банкою.

18


Накрити зверху тортовницей.

19


Перевернути. Акуратно прибрати блюдо.

20


Натерти шоколад на дрібній тертці.

21


Посипати торт зверху тертим шоколадом. І прибрати в холодильник години на три, не менше.

22


Після чого дістаємо готовий торт Мурашник і насолоджуємося десертом. Подавати краще з чаєм без цукру. Торт виходить дуже солодким.

Приємного смаку!


Торт Мурашник


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com