Відкрити категорії

Як прикрасити торт в домашніх умовах


Як прикрасити торт в домашніх умовах

 

Як покрити торт шоколадом.

11


Інгредієнти:
50 г вершкового масла;
50 г цукру;
60 г молока (3,2% жирності);
50 г какао порошку.

Покроковий рецепт приготування:
1. З'єднуємо в зручній глибокій ємності цукор, молоко, какао. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.

2. Ставимо суміш на малий вогонь і доводимо до кипіння постійно помішуючи.

3. Як тільки суміш закипить, знімаємо з вогню й даємо трохи охолонути.

4. Додаємо до глазурі вершкове масло, знову перемішуємо. Глазур повинна вийти однорідна, без жодної грудочки.

5. Кондитерським шпателем наносимо остиглу глазур починаючи з боків, обов'язково знизу вгору.

6. Спочатку наносимо один шар, потім ставимо торт в холодильник на 15 хвилин, потім можна наносити завершальний шар.

7. Прибираємо готовий торт в холодильник, щоб глазур застигла, на 20-30 хвилин. І можна подавати до столу.

2


Якщо ви покрили торт шоколадом, а на поверхні все одно залишилися нерівності, то потрібно збризнути глазур водою з пульверизатора, а потім знову розрівняти кондитерським шпателем.

33


Ще, трохи поекспериментувавши, можна трохи видозмінювати рецепт. Тепер я додаю в глазур трохи борошна (1 столову ложку), так вона виходить більш пластична і її зручніше наносити на торт.

Як прикрасити фруктовий торт.

44


Улюбленим літнім ласощами для багатьох господинь залишаються фруктові торти. Це зовсім не дивно. Адже коли навколо стільки різних солодких і корисних фруктів, складно встояти перед спокусою використовувати все що бачиш.

55


Природно, постає питання: як прикрасити фруктовий торт? В принципі, відповідь очевидна - також фруктами.

Інгредієнти:
апельсин;
ківі;
ананаси кільцями;
яблука;
або інші сезонні фрукти.

Особливості приготування:
1. Всі фруктові торти готуються багато в чому однаково. Бісквітний корж розрізається навпіл або на три частини.

2. Кожна частина просочується спеціальним суфле. Можна скористатися сиропом від консервованих фруктів, міцним чаєм або кавою.

3. Після викладається шар крему. Найбільш традиційні збиті вершки. Саме на цьому етапі починають викладати фрукти.

4. Щоб всі фрукти виглядали гармонійно їх треба порізати однаковими шматочками, найзручніше кружечки. Після кільцями можна прикрашати навіть бічні поверхні.

5. Змастити корж кремом і уклавши фрукти на один шар, можна відразу ж переходити до другого.

6. Зверху фрукти можна укласти просто у вигляді концентричних кілець, повторивши такий же малюнок з боків торта. При цьому в оздобленні легко поєднувати різні фрукти.

7. Добре виглядають півкільця ананасів розташовані з боків. Потім вони використовуються поверх торта, між кільцями ківі. Невеликі кружечки ківі чудово підходять для викладання квіточок. На кожній пелюстці можна розташувати ягоди вишні або полуниці.

66


Фруктові торти - справжні літні ласощі. Хоча, їх легко готувати в будь-який час року. Особливо приємно, що можна дати волю своїй фантазії і придумати самий незвичайний варіант як гарно прикрасити святковий фруктовий торт.

Прикраса тортів глазур'ю.

77


З плином часу змінюються і тенденції прикраси тортів. На зміну буйного цвітіння масляних трояндочок прийшли класичні форми, строгість і лаконічність в оздобленні кондитерських виробів. Перетворити торт у зразок елегантності допоможе глазур. Гладка матова глазур додасть урочистий вигляд навіть самого простого торта.

88


Глазур може бути білою, кремовою або кольоровий. Але в будь-якому випадку прикраса тортів глазур'ю вимагає акуратності і певних знань і навичок. Навчимося правильно прикрашати торт на прикладі білої глазурі.

Інгредієнти:
250 г вершкового масла;
7 ст. л. молока або рідких вершків;
1 стакан рослинного масла;
1 ст. л. екстракту ванілі;
7 склянок цукрової пудри;
1 крапля харчового барвника блакитного кольору.

Готуємо глазур за таким рецептом:
1. Перед тим, як покривати торт глазур'ю, з його поверхні і країв прибираємо силіконовим пензликом крихти, накриваємо харчовою плівкою і ставимо на кілька годин в холодильник.

2. Збиваємо в мисці з допомогою міксера вершкове і рослинне масло, ванільний екстракт. Міксер повинен бути включений на маленьку швидкість.

3. Продовжуючи збивати, поступово додаємо по 1 ст. л. молока та склянці пудри.

4. Капаємо в крем барвник і збиваємо ще хвилину на середній швидкості. В цьому криється секрет ідеально білої глазурі, тому блакитний барвник нейтралізує жовтий колір вершкового масла.

9


Для прикраси торта глазур'ю використовується кондитерський шпатель. Спочатку глазур наноситься тонким шаром на боки торта знизу вгору. Ця процедура дозволить уникнути попадання крихт на ідеально рівне покриття.

1010

Рекламний блок
Ставимо торт ще на 15 хвилин у холодильник. Потім глазур товстим рівним шаром наносимо на поверхню і боки вироби і акуратно розгладжуємо. Після чого збризкуємо торт з пульверизатора і остаточно вирівнюємо похибки.

Прикраса тортів з маршмеллоу.

1111


Приготувати смачні торти - це півсправи. Не менш важливо вміти їх декорувати. Не дарма кажуть: «Красиво оформлений десерт - удвічі смачніше». Варіантів оформлення тортів безліч. Один із способів - зробити прикраса тортів з маршмеллоу.

1212


При приготуванні маси для прикраси краще використовувати білі або світло-рожеві цукерки. Отриманий матеріал для декорування неважко буде пофарбувати у бажаний колір.

Інгредієнти:
95-100 г цукерки маршмеллоу (1 пакетик);
1 ст. л. лимонного соку;
1, 4 склянки цукрової пудри;
1 ст. л. картопляного крохмалю.

Як правильно приготувати масу для декорування.
1. Якщо різнокольорові цукерки - сортуємо їх за кольорами. Склеєні половинки різного кольору розліплюєм. Всі кольори розкладаємо по різних чашках.

2. У розсортовані цукерки вливаємо ложку лимонного соку. Відправляємо ємність з цукерками в мікрохвильовку на 15-30 секунд. Можна розплавити маршмеллоу на водяній бані. У цьому випадку, нагріваємо їх до збільшення об'єму.

3. В розплавлену масу, якщо потрібно, додаємо бажаний барвник.

4. Змішаємо цукрову пудру і крохмаль.

5. Невеликими порціями вводимо цукрово-крохмальну суміш у розплавлене маршмеллоу і перемішуємо мастику дерев'яною лопаткою або звичайною ложкою.

6. Незабаром маса почне густіти. Її потрібно викласти на поверхню, присипану цукровою пудрою і м'яти-місити до тих пір, поки мастика не стане менш липким.

7. З отриманого матеріалу можна робити різні прикраси.

1313


Приготовлену масу з маршмеллоу для прикраси тортів можна загорнути в поліетиленову плівку і зберігати в холодильнику кілька тижнів.

1414


Великий плюс цього способу, що приготування різних квіток-пелюсток з такої мастики нескладно. Та й робити її легко. Крім того, фігурки після висихання не стають твердокамінним. Можна не ліпити з мастики трояндочки, гілочки і т.д., а розкачати тонкий-тонкий пласт і накрити поверхню кондитерського виробу.

Як прикрасити торт желе.

1515


Багато господинь під час приготування домашніх тортів задаються метою здивувати своїх гостей не тільки смаковими якостями готового виробу, але і зовнішнім оформленням торта, особливо якщо рецепт не передбачає красивої подачі на стіл.

1616


Для цих цілей можна використовувати желе, от тільки як прикрасити торт желе, адже воно розіллється в неготовому вигляді або буде виглядати незграбно в готовому. Насправді все гранично просто. Для початку приготуємо желе.

Інгредієнти:
600 мл будь-якого фруктового або ягідного соку;
1 упаковка желатину;
1 склянка цукрової пудри;
різноманітні ягоди і фрукти.

Як правильно готується желе:
1. У невеликій кількості соку намочити желатин і залишити на деякий час, щоб він розпух.

2. Нарізати фрукти невеликими пластинками або шматочками, за бажанням нарізати великі ягоди.

3. Сік з желатином розігріти до розчинення всіх крупинок желатину і додати сік, що залишився, і цукрову пудру. Варити до повного розчинення цукрової пудри.

4. У плоску тарілку з невеликим поглибленням діаметром рівним приблизно розмірами торта викласти фрукти і ягоди і залити желе.

5. Поставити в прохолодне місце для застигання.

1717


Щоб прикрасити торт желе, можна просто застигле желе розрізати шматочками і викласти на торт, можна застиглим колом желе прикрасити всю поверхню торта, а під час випікання торта зробити бортики з тіста і в охолоджений готовий торт відразу викладати фрукти і виливати желе для застигання.

1818


Останній варіант вважається одним з найкрасивіших для оформлення торта. Якщо робити все правильно, то такому прикраси не буде рівних.

Як прикрасити бісквітний торт.

19


Всі ми любимо пекти у свята домашні торти, особливо бісквітні, так як вони поєднуються практично з будь-якими кремами. І якщо приготування бісквіта і крему для просочення вимагає чіткого дотримання інструкції, адже рецепт не терпить будь-яких відхилень, то прикраса бісквіта дозволить вам проявити всю свою фантазію. Давайте розглянемо, чим і як прикрасити бісквітний торт, щоб вийшло смачно і красиво.

2020


Бісквітний торт можна прикрашати будь-яким кремом, помадкою, мастикою, желе, фруктами, горіхами, шоколадом - все залежить тільки від ваших смаків і побажань. Якщо просочення бісквіта соковито і жирно, то прикраса має бути мінімальною. Якщо бісквіт дуже сухий, то прикрасу для нього краще робити з вершків, крему або соковитих фруктів.

2121


Пропоную оформити торт наступним чином: посипаємо готовий бісквіт подрібненою полуницею та ківі, а зверху малюємо сітку з шоколадної глазурі. Якщо чергувати чорний і білий шоколад, то вийде дуже оригінально і вишукано. Щоб прикрасити бісквіт трояндочками або зірочками з вершкового крему, краще використовувати спеціальний кондитерський мішечок з різними насадками.

2222


Нічого страшного, якщо кондитерського мішечка у вас не виявиться - використовуйте звичайний поліетиленовий мішечок і зробіть в куточку маленький отвір. Наповнюємо мішечок кремом і акуратно видавлюємо крем на поверхню торта тонкою смужкою. При цьому можна створити будь-який візерунок або намалювати будь-яку фігуру. Красива і яскрава прикраса для бісквітного торта - мармелад. Можна нарізати мармелад у вигляді зірочок та сердечок і прикрасити ними бісквіт.

Як прикрасити торт білковим кремом.

2323


Торт, прикрашений повітряним білковим кремом, сміливо можна назвати витвором мистецтва. Він смачний, ніжний і володіє незвичайною текстурою. Такий крем відмінно поєднується з пористим легким бісквітом, з пісочними коржами і навіть з листковим тестом.

2424


Хто не пам'ятає легендарні листкові трубочки з нашого дитинства, або кошики, наповнені повітряною білковою масою? Але не кожен знає, що правильно приготовлений крем, то не тільки ретельно збиті білки яєць з цукром. Використовувати його в тортах і тістечках небезпечно, так і осідає такий крем дуже швидко. Давайте розберемося, як прикрасити торт білковим кремом правильно і без шкоди для здоров'я.

Перш ніж братися готувати білковий крем, потрібно засвоїти основні правила:
1. Білки яєць повинні бути свіжими і добре охолодженими. Саме в такому вигляді вони збиваються найкраще.

2. Не полінуйтеся охолодити посуд та інвентар, яким ви будете збивати крем.

3. У відокремлених білках не повинно бути жодного грама жовтка.

4. Кілька крапель лимонного соку або щіпка солі зроблять білкову піну більш густою і щільною.

5. Білки збиваються міксером в густу піну і тільки потім по трохи починають додавати цукор, вимішуючи масу до повного його розчинення.

2525


Від звичайної цукрово-білкової маси, яку ми використовуємо для приготування безе, справжній білковий крем відрізняється тим, що після збивання в нього вводиться густий і гарячий цукровий сироп.

2626


Таким чином, білок отримує необхідну термічну обробку, що робить його абсолютно безпечним для здоров'я. Такий крем відмінно зберігає свою форму і може зберігатися протягом 36 годин. Як саме прикрашати торт за допомогою білкового крему, залежить від вашої фантазії. Підійдіть до процесу творчо і результат вас неодмінно порадує.

Прикраса торта марципаном.

Гарне італійське слово «марципан» сьогодні вже не здається таким дивовижним, як раніше. Про те, що це пластична солодка маса, що дозволяє ліпити різні фігурки і оригінально прикрашати десерти, знають всі.

2727


Але багато хто здивується, дізнавшись, що основу марципана складають мигдаль і цукор. Така солодка мигдальна маса використовується не тільки для прикраси тортів і тістечок, але і в якості начинки для цукерок та випічки, а так само, як самостійна солодкість. Марципан має не тільки чудовим горіховим смаком, але ще і дуже корисний.

2828


Прикраса торта марципаном - творчий і захоплюючий процес. Ви може сповна дати волю своїй фантазії, придумуючи і створюючи самі химерні фігури. Марципан незамінний для прикраси дитячих десертів, з нього ліплять квіти і фігурки для весільних тортів. Будь-який кондитерський виріб з марципаном буде не тільки смачним і оригінальним, але і вишуканим.

2929


Прикраси з марципана ліплять вручну або вирізують за допомогою спеціальних формочок. А перед цим мигдалеву масу фарбують харчовими барвниками. Найпростіший спосіб декорування торта - розкачати марципан в тонкий пласт і повністю накрити ним виріб, створивши ідеально рівну поверхню.

3030


Фігурки з марципана робляться теж досить просто, правда процес цей потребує додаткового часу. Ну а якщо у вас є сумніви з приводу своїх творчих здібностей, спробуйте найпростіший варіант прикраси торта марципаном: виріжте за допомогою формочок невеликі різнокольорові фігурки і розподіліть їх по поверхні виробу. Не бійтеся експериментувати!

Рекламний блок
Як прикрасити торт в домашніх умовах


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Софія
Мені подобається
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com