Чак-чак
Інгредієнти:
Для тіста:
Масло вершкове - 1 ст.ложка,
Молоко - 80 мл.,
Яйця - 5 шт.,
Борошно в/г - 4 склянки,
Коньяк - 100 мл.,
Цукор – 50 г.,
Сіль.
Для сиропу:
Мед – пів склянки,
Цукор – пів склянки.
Для смаження:
Олія – 200 мл.
Спосіб приготування:
Відокремити жовтки від білків.
Збити міксером жовтки до ніжно-жовтого кольору.
Додати в жовтки цукор. Збити знову.
Додати розм’якле вершкове масло. Збити знову.
Посолити. Змішати.
Збити окремо і білки до утворення крепкої , білої пишної піни.
Змішати збиті жовтки з збитими білками.
Додати в масу молоко. Збити.
Додати коньяк. І знову збити.
Замісити круте тісто, поступово додаючи інше борошно.
Накрити тісто великою мискою і залишити постояти на 20 хвилин.
Розкачати качалкою тісто товщиною 2 мм.
Нарізати смуги шириною 2-3 см.
Нашаткувати смужки на тоненькі смужечки.
Обсмажити маленькими порціями нарізане тісто в казані на добре розігрітому рослинному маслі.
Виловлювати смужечки, як тільки вони набудуть апетитного золотисто-жовтого відтінку.
Дати маслу стекти, помістивши обсмажені порції тіста на серветку.

Помістити всі готові палички в глибоку каструлю чи миску.
Викласти в невелику каструлю мед.
Додати намочений двома столовими ложками води цукор.
Довести суміш до кипіння (щоб не пригоріло - весь час помішувати ложкою). Ось і вийшов сироп для чак-чака.
Залити сиропом борошняні палички і ретельно перемішати. Викласти в велику миску. Придавити чимось важким, щоб вони трохи втрамбувалися.
Викласти готовий чак-чак на велике блюдо.

Можна прикрасити.
Подавати з несолодким чаєм або кавою - торт ну дуже солодкий. Але і дуже смачний.

Смачного!
