Як приготувати тірамісу
Торт тірамісу - це італійський десерт. Готується він з бісквітного печива з сиром маскарпоне. Зверху зазвичай припудрюється порошком какао. Приготувати тірамісу в домашніх умовах не складно, особливо якщо трохи спростити рецептуру, не на шкоду якості, звичайно.
Якщо не знайдете маскарпоне, то можна замість нього взяти 35% вершки. Заміна практично рівноцінна, так як маскарпоне як раз готується з жирних вершків і має дуже вершковий смак.
Інгредієнти:
2 пачки дитячого печива «Бонді»;
35% вершки «Parmalat» - 500 гр.;
яйця - 5 штук;
1 склянка цукру;
чайна ложка кави;
порошок какао.
Приготування тірамісу.
Для початку відокремлюємо білки від жовтків. І розкладаємо по різних чашках, білки в одну, жовтки в іншу. Чашку для білків візьміть побільше, ми їх будемо збивати.
Висипаємо цукор в чашку з жовтками.
Розтираємо жовтки з цукром виделкою в однорідну масу.
Збиваємо білки в густу піну. Щоб білки краще збивались - додайте щіпку солі.
Додаємо в білки вершки і перемішуємо міксером.
У збиті з вершками білки обережно виливаємо розтерті з цукром жовтки, безперервно помішуючи все міксером.
Вийшло рідкувате. Наступного разу спробуємо вершки змішати з жовтками і цукром, а потім у них додати збиті білки і акуратно злегка перемішати.
Розчиняємо каву у воді у глибокій чашці. У неї ми будемо вмочувати печиво.
Деко вистилаємо фольгою, так щоб вийшли бортики.
Вмочуємо печиво до кави і накладаємо щільними рядами в один шар на деко.
Заливаємо перший шар печива 1/3 частиною збитих вершків.
Обов'язково запам'ятайте як саме лежало печеня в першому шарі. У другому шарі їх потрібно викласти перпендикулярно першому.
Заливаємо другий шар збитими вершками.
Викладаємо третій шар печива перпендикулярно другого шару, тобто так само як перший шар. Заливаємо його залишками збитих вершків.
Зверху рівномірно посипаємо вершки порошком какао.
У такому вигляді ставимо на кілька годин в холодильник.
Через кілька годин дістаємо тірамісу з холодильника. Тірамісу вийшов м'яким, тому розкладаємо його по тарілках ложкою.
Тепер ми знаємо як приготувати тірамісу, якщо в холодильнику немає маскарпоне.