Відкрити категорії

Бозбаш


Бозбаш


Інгредієнти:
1кг жирної баранини
3 ст. л. гороху нута
50 г вершкового масла
2 цибулини
1 ст. л. томатної пасти
3 картоплини
1 солодке яблуко
1 ст. л. кураги
1 ст. л. чорносливу
100 мл соку граната
0,5 пучка петрушки
0,5 пучка кинзи
1-2 гілочки базиліка
5-6 горошин чорного перцю
сіль

Приготування:
1. Горох замочити в холодній воді на 6-8 ч. Потім відкинути на друшляк і промити теплою водою.

Рекламний блок

2. Грудинку сполоснути, покласти в каструлю. Влити 4 л холодної води, поставити на сильний вогонь і довести до кипіння. Зняти шумівкою піну, зменшити вогонь, накрити кришкою і варити 1 год. Солити бульйон не потрібно. Вийняти м'ясо з бульйону. Бульйон процідити. М'ясу дати трохи охолонути.

3. Тепле м'ясо нарізати шматками довжиною приблизно 2.5-3 см. У каструлі з товстим дном розігріти половину вершкового масла і обсмажити в ньому шматки баранини, по 2-3 хв. з кожного боку.

4. Влити в каструлю проціджений бульйон, додати горох. Довести суп до кипіння, зняти піну, зменшити вогонь і варити 30 хв.

5. Лук очистити і нарізати півкільцями. Картоплю очистити і нарізати кубиками. Яблуко розрізати на 6 частин, видалити серцевину. Курагу і чорнослив нарізати невеликими шматочками. Петрушку, кінзу й базилік вимити, обсушити й подрібнити. У сковороді розігріти що залишилося вершкове масло. Обсмажити цибулю. 3 хв. Додати томатну пасту і готувати ще 2 хв. Додати обсмажену з пастою цибулю в каструлю з супом.

6. Покласти в суп нарізану картоплю, яблуко, курагу і чорнослив. Посолити за смаком і готувати 10 хв. Додати подрібнену зелень, горошини перцю. Влити гранатовий сік. Готувати ще 10 хв. Зняти з вогню і дати настоятися під кришкою. 15-20 хв. Картоплю можна замінити печеними каштанами. Підкисляти бозбаш краще свіжовичавленим гранатовим соком. Покатайте гранат по столу, як м'ячик, сильно на нього натискаючи. Потім зробіть у шкірці невеликий отвір і злийте сік.

Рекламний блок
Бозбаш


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com