Страви з яловичини кулінарні рецепти
М'ясо - один з найбільш смачних і корисних продуктів харчування, яке повинне бути присутнім в щоденному харчовому раціоні людини. Більшість людей між свининою і яловичиною обирають друге, а все тому,що воно переважає як і відмінними смаковими якостями, так і є джерелом багатьох незамінних білків, мінеральних солей і вітамінів.
Щоб приготувати смачну і корисну страву з яловичини потрібно вміти купити гарне, придатне м'ясо, і правильно його приготувати. Консистенція, смак і запах яловичини безпосередньо залежать від віку і статі тварини.
У молодих корів м'ясо має блідо-рожевим кольором, після приготування зберігає ніжність і м'якість, у дорослих тварин-м'ясо темного,червоного кольору, воно забирає більше часу на приготування, так як більш жорстке, самим корисним і смачним є телятина (м'ясо телят-молочників).
Для кожного з них потрібно вміти правильно підібрати частину туші.
Для приготування прозорих бульйонів і різних супів потрібно брати м'ясо на кості: огузок, задню частину стоколосу, також можна приготувати з реберного розділу лопаткової частини туші і пашини.
Для борщу треба брати більш жирне яловиче м'ясо - передню частину грудинки. Якщо ви задумали приготувати смажені страви з цілісних шматків м'яса - вам відмінно підійдуть: внутрішня частина стоколосу, верхня частина поперекову частину і, звичайно ж, вирізка.
Для тушкованої м'ясної страви візьміть зовнішню частину стоколосу або грудинку.
Щоб отримати фарш, січену натуральну масу - подрібніть нижню частину поперекову частину, огузок, плечову частину, пашину, м'якоть з голяшки і зраза.
Щоб приготувати смачну і корисну страву з яловичини потрібно вміти купити гарне, придатне м'ясо, і правильно його приготувати. Консистенція, смак і запах яловичини безпосередньо залежать від віку і статі тварини.
У молодих корів м'ясо має блідо-рожевим кольором, після приготування зберігає ніжність і м'якість, у дорослих тварин-м'ясо темного,червоного кольору, воно забирає більше часу на приготування, так як більш жорстке, самим корисним і смачним є телятина (м'ясо телят-молочників).
Існує безліч страв, які можна приготувати з яловичини.
Для кожного з них потрібно вміти правильно підібрати частину туші.
Для приготування прозорих бульйонів і різних супів потрібно брати м'ясо на кості: огузок, задню частину стоколосу, також можна приготувати з реберного розділу лопаткової частини туші і пашини.
Для борщу треба брати більш жирне яловиче м'ясо - передню частину грудинки. Якщо ви задумали приготувати смажені страви з цілісних шматків м'яса - вам відмінно підійдуть: внутрішня частина стоколосу, верхня частина поперекову частину і, звичайно ж, вирізка.
Для тушкованої м'ясної страви візьміть зовнішню частину стоколосу або грудинку.
Щоб отримати фарш, січену натуральну масу - подрібніть нижню частину поперекову частину, огузок, плечову частину, пашину, м'якоть з голяшки і зраза.