Відкрити категорії

Рулька




Інгредієнти:
Рулька - 1-1,5 кг,
Пиво - 1 л. (темне),
Вода - 1 л.,
Яблуко - 1 шт. (зелене, кисле),
Морква - 1 шт.,
Цибуля ріпчаста - 1 шт.,
Селера кореневої - 1/4 шт.,
Лавровий лист - 2 шт.,
Кріп - 1/2 ч.л. (сушений),
Часник - 1/2 головки,
Перець чорний - 8 шт.(горошок),
Чорний перець - 1/2 ч.л. (мелений),
Гвоздика - 5 шт.,
Сіль - за смаком.

Глазур:
Мед - 1 ст.л.
Часник - 1 ч.л. подрібнений
Гірчиця зернова - 1/2 ст.л.
Бульйон - 35 мл.

Спосіб приготування:
Свинячу ногу потрібно гарненько промити і поскоблить ножем. Залити рульку пивом і залишити в холодильнику на ніч. Вранці ногу витягнути, у пиво додати воду і довести до кипіння. Відразу ж покласти в бульйон спеції (чорний перець горошком, лавровий лист, гвоздику, кріп).

 


М'ясо обсушити. Тепер надрізаємо шкіру по колу за допомогою вузького дуже гострого ножа, відстань між надрізами приблизно 2 сантиметри. Підготовлену таким чином рульку гарненько натираємо сіллю і перцем.

 



Далі потрібно крупно порізати свіжі овочі (у даному випадку - яблуко, моркву, цибулю і селеру), часник розчавити і покласти в каструлю. Це природні підсилювачі смаку бульйону, в якому буде нудиться нога, просякуючись ароматами. Овочі і фрукти можна брати в різних комбінаціях. Фрукти краще брати з яскраво вираженим кислим смаком, відмінно підходять яблука і айва.

Свинячу ногу кладемо в сильно киплячий бульйон. Якщо Ви варите не одну рульку, то закладайте їх по черзі, кожен раз чекаючи закипання бульйону. Це допоможе «закрити» м'ясні соки всередині, а не виваритися в процесі. М'ясо в підсумку вийде найм'якішим. Томити рульку треба під закритою кришкою не менше 2 годин. Час буде залежати від розміру шматка. Чим менше нога, тим менше часу потрібно на розварювання, тому контролюйте процес, щоб рулька не розвалилася у Вас в каструлі. Як тільки м'ясо стане м'яким, вийміть її з бульйону.

 

 

Свинячу ногу бажано поставити вертикально на деко. Приготуйте глазур з бульйону, меду, часнику і гірчиці.

 

 


Відправляємо рульку в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини, і не забуваємо змащувати її глазур'ю. Запікаємо до появи красивого рум'янцю.

 

 
Смачного!


Рулька
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com