Відкрити категорії

Як засолити сало в розсолі з прянощами


Як засолити сало в розсолі з прянощами


Сало з м'ясними прошарками в різнобарвній «шапці» з часнику, пекучого і болгарського перцю – сучасний делікатес. Дієтологи прихильно ставляться до сала, і не заперечують проти його помірної присутності на обідньому столі. Сало в розсолі рівномірно просочується сіллю і прянощами, воно не потребує додаткового вимочуванні у прісній воді.

Сало – бутербродна закуска, хліб слід підбирати пористий, щоб у ньому була присутня якась частина житнього борошна. Темний кислуватий хліб і білосніжне пряне сало з м'якими м'ясними прошарками – самий апетитний бутерброд.

Інгредієнти:
сало – 1 кг;
часник – 2 голівки;
перець гіркий – 2 штуки;
перець солодкий – 3 штуки;
лаврове листя – 6 штук;
перець запашний горошок – 10 штук;
сіль – 10 столових ложок;
вода – 1,5 літра.

Готуємо сало.


Коли вибирають свіже сало для засолювання керуються одним правилом: колір жирової частини повинен бути тільки білим. Присутність жовтизни говорить про «старість» сала, а світло-рожевий відтінок свідчить про неправильне розбирання свинячої туші. В розсолі готують сало з значними м'ясними «вставками» і тонкою шкіркою без найменшого натяку на присутність щетинки. При стандартному засолюванні можна обмежитися тільки водою і сіллю, але набір свіжих і сухих прянощів значно поліпшить смак страви.

11

Рекламний блок
Сало миють, вирізують кістки і плівки. Пласт ріжуть на 3-4 частини. Серветками або паперовим рушником протирають сало, так воно краще вбере соляний розчин.

22


Солять сало тільки в скляному або керамічному посуді. Банки хороші тим, що дозволяють обійтися без гніту. На дно банки кладуть цілий стручок гіркого перцю, потім розміщують шматки сала, пересипаючи їх запашним горошком і лавровими листами.

33


Сіль крупного помелу розчиняють в півтора літрах води, розсіл кип'ятять 5 хвилин. Далі розсіл повинен охолонути до кімнатної температури. Банку заповнюють розсолом так, щоб всі шматки сала були покриті рідиною. Якщо сало спливає, його потрібно придавити вантажем. Найпростіший варіант — пластикова пляшка наповнена водою.

44


Сало витримують два дні при кімнатній температурі, потім банку ставлять на три дні в холодильник.

55


Гіркий і солодкий перець нарізати дрібно-дрібно. Не можна використовувати той перець, який перебував у розсолі. Подрібнений перець змішують, додають пропущений через прес часник. В пряну масу кладуть 1/4 чайної ложки солі.

66


Сало дістають з розсолу, витирають паперовим рушником до стану абсолютної сухості. Сало зі всіх сторін натирають прянощами, але основну частину часнику і перцю кладуть зверху на сало.

77


Кожен шматок сала загортають у два-три шари харчової плівки. Сало кладуть на добу в морозильну камеру, потім його можна подавати до столу.

88


Сало в розсолі приготоване в домашніх умовах зберігають у холодильнику, відрізають тільки необхідну кількість.

99


Нарізка повинна бути тонкою.

Рекламний блок
Як засолити сало в розсолі з прянощами


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com