Відкрити категорії

Шашлик зі свинини




Мабуть, самий смачний шашлик, це приготований шашлик на природі, просякнутий димом багаття. Але для цього необхідно підібрати смачний рецепт. Адже з оцтом, шашлик на кефірі, маринований в газованій воді вже усі пробували . Викладаю на ваш суд ще один рецепт шашлику з свинини. Готується такий шашлик швидко. Відразу кажу, м'ясо виходить дуже м'яке, з незвичайним присмаком (відразу навіть не зрозумієш, що це ківі і м'ята).

Як замаринувати шашлик? Для цього нам знадобиться кілька штук ківі, пучок м'яти, ріпчаста цибуля і приправа для шашлику, щоб він не вийшов зовсім вже прісним. Сік ківі не «вбиває» м'ясо, а саме маринує і робить його надалі м'яким.

Якщо у вас немає блендера, можна ківі нарізати кружальцями і придушити його руками, потім вже закидати м'ясо і цибулю (але час маринування тоді збільшіть до 1 години). Взагалі, час маринування м'яса завжди залежить від свіжості, м'якості м'яса і нарізки інгредієнти для маринаду. Для даного рецепту відмінно підійде і м'ясо яловичини. Маринувати яловичину теж краще всього не менше 1 години.

Інгредієнти:
свиняча вирізка (або шийка) - 2 кг;
цибуля ріпчаста - 3-4 головки;
ківі - 3-4 шт.;
часник - 1-2 зубчики;
м’ята свіжа - 50 г;
приправа для шашлику - 1 упаковка;
сіль - за смаком.

Як приготувати шашлик зі свинини.


Ківі почистити від шкірки, нарізати великими шматочками. М'яту гарненько промити під водою, обсушити. Листя м'яти обірвати з гілочок, перекласти в чашу блендера. Туди ж закинути шматочки ківі. Все подрібнити до стану пюре.

1


3-4 головки ріпчастої цибулі, почистити, порізати кільцями. Часник почистити і порізати великими скибочками (не пропускайте часник через часникодавку, він потрібен лише для аромату).

2


Тепер м'ясо промити під холодною проточною водою, нарізати великими шматками. Взяти велику каструлю, перекласти в неї нарізані шматки м'яса, кільця цибулі, часник. Висипати приправу за смаком посолити, вилити суміш з м'яти і ківі. Акуратно все перемішати руками, намагаючись не поламати цибулю.

3


Поставити вантаж на м'ясо і залишити маринуватися на 30-40 хвилин (більше не варто, так як пюре з ківі дуже швидко зробить м'ясо м'яким).

4


Мариноване м'ясо нанизати на шампури (цибулю найкраще смажити окремо від м'яса, так як з м'ясом він швидко згорить). Смажити шашлик на відкритому вугіллі до готовності, періодично перевертаючи. Якщо ви використовували свинячу вирізку, час смаження складе приблизно 15-20 хвилин (вона готується дуже швидко).

5


Подавати свинячий шашлик з ківі і м'ятою на стіл.


Шашлик зі свинини
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com