Шашлик зі свинячої вирізки
Для того, щоб шашлик вдався, потрібно налаштуватися на гарний настрій і все підготувати. Природно вам знадобляться мангал, вугілля, м'ясо (або риба, морепродукти, овочі). Приготувати основні інгредієнти мало, необхідно вибрати маринад, в якому буде замочуватися шашлик. Варіантів маринадів безліч як в Інтернеті, так і на нашому сайті. Сьогодні спробуємо маринувати шашлик зі свинини в бальзамічному оцеті з цибулею і грибами.
З 1 кг свинячої вирізки виходить 6 шампурів шашлику з грибами.
Інгредієнти:
свиняча вирізка - 1 кг;
гриби шампіньйони - 12-16 шт.;
цибуля ріпчаста - 2 головки;
часник - 3 - 4 зубчики;
бальзамічний оцет - 200 мл.
Як приготувати шашлик зі свинячої вирізки.
2 головки ріпчастої цибулі, почистити, нарізати кільцями. 3-4 зубчики часнику почистити, дрібно нашаткувати.
Свинячу вирізку нарізати упоперек на великі шматки (ширина кожного шматочка приблизно 3-4 см).
Перекласти м'ясо в каструлю. Закинути нарізані гриби, кільця цибулі і дрібні часточки часнику. Залити все бальзамічним оцтом.
Перемішати м'ясо з грибами і цибулею руками. Залишити маринуватися м'ясо і гриби в прохолодному місці на 5 годин або більше.
По закінченні часу м'ясо щільно нанизати на шампури, чергуючи кільцями цибулі і грибами. Смажити над розжареному вугіллі, періодично перевертаючи шампури. Готовий шашлик зі свинини з грибами негайно подавати.
Секрети при приготуванні шашлику.
- М'ясо для шашлику використовувати не парне, але і не заморожене. Ідеальним буде охолоджене (якщо використовувати заморожене м'ясо - вміст поживних речовин мінімум і шашлик вийде жорстким. Якщо використовувати парне - наявність крові в м'ясі зобов'язує вас його гарненько промаринувати).
- Щоб м'ясо смажилося рівномірно не робіть шматочки занадто великими.
- Щоб м'ясо добре просмажилося і не вийшло сухим, часто перевертайте шашлик, а шматочки м'яса при нарізці не робіть занадто малими (ідеальний розмір 5Х5 см).
- Можна замаринувати м'ясо на ніч.
- Не маринуйте шашлик в алюмінієвому посуді, використовувати емальований, глиняний або скляний посуд.
- Щоб м'ясо свинини вийшло смачним і соковитим, краще всього використовувати, липу, дуб, березу і вишню.
- Якщо ви смажите м'ясо яловичини або телятини - використовувати дрова з липи, берези і фруктових порід дерев.
- Для курячого м'яса і дичини підійдуть всі породи фруктових дерев (груша, яблуня, вишня, черешня, слива, абрикос, персик та інші гілки дерев).
- Ні в якому разі не використовуйте дрова з хвойних порід зі смолистою деревиною, так як вони додадуть м'ясу присмак смоли.