Котлети з горбуші
Інгредієнти:
Горбуша - 1 кг.,
Сало - 100 грам ( перемелене),
Цибуля - 2 штуки,
Сухарі панірувальні - 3 ст. л.,
Яйце - 1 штука,
Часник - 2-3 зубчики,
Свіжа зелень - за смаком,
Сільл перецье приправи - за смаком.
Спосіб приготування:
Горбушу гарненько промиваємо під проточною водою, висушуємо паперовим рушником і відокремлюємо філе від кісток і шкірки.
М'якоть риби рубаємо ножем на дуже-дуже дрібні шматочки.
Також нарізаємо цибулю дрібними кубиками, видавлюємо часник через прес, рубаємо дрібно зелень. У зручній мисці руками змішуємо: м'якоть горбуші, пропущене через м'ясорубку сало, цибулю, часник, зелень, додаємо у нього яйце.
Все добре змішуємо. Потім солимо, перчимо і додаємо у фарш панірувальні сухарі. Повторюємо процедуру - все гарненько перемішуємо.
Потім ставимо на сильний вогонь сковорідку, вливаємо олію, добре розігріваємо її. Мокрими руками формуємо котлети і відправляємо смажитися. Котлети обсмажуємо з кожного боку по 5 хвилин.
Посмажені котлети перекласти в гусятницю, налити трохи води, додати зелені і часнику і тушкувати ще 10 хвилин.
Котлети можна подавати з відвареною картоплею, рисом або свіжими овочами. Добре поєднуються з білим соусом і білим прохолодним вином.
Смачного!