Скумбрія маринована
Інгредієнти:
Скумбрія 2-3 шт.
Перець чорний мелений 1 ч. л.
Оцет столовий 2 ст. л.
Олія соняшникова рафінована 2 ст. л.
Лавровий лист 3 шт.
Перець духмяний 5 шт.
Цукор 0.5 ч. л.
Сіль 0.5 ст. л.
Часник 2 зубчика
Цибуля ріпчаста 2 шт.
Приправа для риби 1 ч.л.
Спосіб приготування:
Підготувати заморожену скумбрію, олію, оцет, цукор, цибулю, лавровий лист, часник, духмяний перець.
Скумбрію розморозити до такого стану, коли її можна буде різати ножем. Видалити голову і нутрощі, ще раз промити зовні і всередині.
Нарізати на шматочки шириною близько 2 см.
Цибулю обчистити і нарізати кільцями.
Скласти рибу в миску, додати цибулю, почищений і подрібнений часник. Посолити, поперчити, додати цукор, сіль, приправу для риби, чорний мелений перець, рослинне масло і оцет.
Перемішати, перекласти в банку, закрити і мінімум на 12 годин поставити в холодильник. Пару разів можна банку струсити.
Смачного!