Відкрити категорії

Пиріг зі скумбрією




Інгредієнти:
Молоко 200 мл
Цукор-пісок 30 г
Сухі дріжджі швидкодіючі 7 г
Борошно пшеничне 430 г
Сіль 1.5 ч.л.
Вершкове масло 200 г
Скумбрія свіжоморожена 1000 г
Цибуля ріпчаста (100г) 2 шт.
Перець чорний мелений ½ ч.л.
Яєчний жовток 1 шт.

Спосіб приготування:
В теплому молоці розводимо цукор і дріжджі. Залишаємо бродити хвилин на 15, нехай покриється шапочкою.



Борошно просіваємо в миску, додаємо до неї щіпку солі. Масло кімнатної температури додаємо до борошні і змішуємо руками в дрібну крихту.


Виливаємо туди дріжджі і замішуємо тісто руками. Спочатку воно буде здаватися жидкуватым, але буквально в секунди почне відставати від стінок посуду і збереться в м'який, але пружний шар.



Тісто кладемо в целофановий пакет, зав'язуємо і прибираємо в холодильник на півгодини. Тим часом робимо начинку. Скумбрію (2-3 штуки) очищаємо, прибираємо голову, хвіст, плавники, знімаємо шкірку, ріжемо уздовж на дві частини і прибираємо кісточки.



Філе нарізати на невеликі шматочки. Цибулю нарізати чверть-кільцями.



З'єднуємо цибулю і рибу, посипаємо сіллю, цукром і перцем, акуратно перемішуємо і відставляємо помаринуватися на 15-20 хвилин.



Духовку розігріваємо до 180 градусів. Виймаємо тісто з холодильника (воно має почати розбухати в пакеті). Ділимо його на дві нерівні половини (одна трохи більше іншої), більшу частину руками розподіляємо за формою, змащеною маслом, або застелену пекарським папером, залишаючи загнуті края. На тісто рівномірно викладаємо начинку.



Закриваємо іншим куском тіста. Края намагаємося зліпити. Пиріг протикаємо виделкою в декількох місцях і змащуємо жовтком, змішаним з 1 столовою ложкою води. Накриваємо рушником, нехай трохи підійде, 15 хвилин.



Випікаємо в розігрітій духовці 30-35 хвилин до золотистого кольору.

Смачного!


Пиріг зі скумбрією


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com