Форшмак з оселедця з картоплею
Інгредієнти:
Картопля 4 шт.
Батон 0.25 шт.
Молоко 100 мл
Яйця курячі 3 шт.
Оселедець солоний 2 шт.
Оцет яблучний 2 ст. л.
Яблуко 1 шт.
Гірчиця 1 ст. л.
Олія соняшникова рафінована 50 мл
Цукор 1 ч. л.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Перець чорний мелений 1 щіпка
Цибуля зелена 1 пучок.
Спосіб приготування:
Приготувати всі необхідні інгредієнти. Картоплю відварити в мундирах. Відварити круто яйця. Очистити оселедець від шкіри і кісток.
Філе оселедця замочити в молоці на 1-2 години.
Шматочки батона без корочок замочити в молоці.
Очистити шкірку з картоплі, цибулі, яблука. У яблука вирізати серцевину. Очистити шкаралупу з яєць.
Оселедець, яєчні білки, картоплю, цибулю, віджатий батон і яблуко двічі пропустити через м ’ ясорубку.
Жовтки перетерти з цукром, олією, гірчицею і чорним меленим перцем. Залишити трохи жовтка для прикраси форшмаку.
Додати жовтки в основну масу. Перемішати.
Викласти форшмак в блюдо, надавши йому потрібну форму.
Прикрасити на свій розсуд. Наприклад, жовтками і нарізаною зеленою цибулею.
Смачного!
Джерело: