Новорічний оселедець під шубою
Інгредієнти:
Оселедець солоний 600 г
Яйця курячі 4 шт.
Картопля 2 шт.
Морква 1 шт.
Буряк 1 шт.
Майонез 200 г
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Оцет столовий 2 ст. л.
Для прикраси:
Зерна граната
Зелень
Сир твердий
Червоний болгарський перець.
Для приготування салату візьмемо оселедець, буряк, моркву, курячі яйця, картоплю, цибулю і майонез.
Цибулю обчистити, нарізати тонкими півкільцями і залити оцтом.
Філе оселедця дрібно нарізати.
Відварити круто яйця (занурити в холодну воду і варити 10 хвилин з моменту закипання). Натерти яйця на крупній тертці.
Моркву відварити (занурити в холодну воду, довести до кипіння і варити 20-25 хвилин до готовності). Потім так само натерти на крупній тертці.
Картоплю відварити в мундирі, охолодити, очистити і натерти на крупній тертці.
Буряк відварити, охолодити, очистити і натерти на крупній тертці.
На дно блюда викласти перший шар картоплі, а потім змастити його тонко майонезом.
Наступним шаром йде оселедець і маринована цибуля, який теж тонко змащуємо майонезом.
Потім викладаємо шар з яєць і теж змащуємо майонезом.
На яйця викладаємо моркву, а потім тонкий шар майонезу.
Останнім шаром буде натертий буряк, який так само заправляємо майонезом.
Готовому салату дати настоятися 30-60 хвилин.
Зверху оформити зеленню і поставити на салат свічки з скибочок сиру, згорнутих рулончиком, злегка змастити їх майонезом і присипати тертим білком. Полум'я новорічних свічок - солодкий перець. Зернами граната викладаємо стрічку.
Смачного!