Відкрити категорії

Шпроти в домашніх умовах




Для більшості людей шпроти – це виключно новорічне частування, а даремно. Крім смакових якостей, шпроти володіють рядом корисних властивостей. Вони містять кальцій, вітамін D, а також поліненасичені жирні кислоти. На жаль, не завжди ми можемо бути впевнені в якості консервів, придбаних в магазині. У цьому випадку, самий надійний спосіб – це приготувати шпроти в домашніх умовах.

Інгредієнти:
риба – 500 г (наприклад, кілька);
чай чорний – 1 ст. ложка;
рослинне масло – 100 мл;
сіль – 1 ст. ложка;
цукор – 1 ч. ложка;
цибульне лушпиння з трьох цибулин;
перець горошком, лавровий лист.

Процес приготування шпрот.


Одну столову ложку сухого чорного чаю заварюємо в склянці окропу.

1


Рибку перед приготуванням необхідно обробити. Видаляємо голови і нутрощі, відрізаємо плавники і хвіст. Ретельно промиваємо кожну рибинку під проточною водою.

2


Цибульне лушпиння промиваємо під проточною водою. Літр води доводимо до кипіння. Висипаємо в каструлю цибульне лушпиння і зменшуємо вогонь. Варимо протягом 20-25 хвилин.

3


Очищені тушки риб викладаємо в каструлю з товстим дном.

4


Чай і відвар з цибулиння проціджуємо через ситечко. Заливаємо їх в каструлю з рибою. Додаємо лавровий лист і перець горошком. Тушкуємо рибу на повільному вогні протягом 30 хвилин при закритій кришці.

5


Акуратно перекладаємо рибку в неглибоку форму. Духовку розігріваємо до 160 град. Відправляємо туди рибку на 2,5-3 години (для невеликої риби досить 2,5 годин, рибку побільше необхідно томити в духовці мінімум 3 години).

6


Готові шпроти залишаємо остигати.

7


В ідеалі, рибка повинна постояти 8-10 годин.


Шпроти в домашніх умовах


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Зоряна
Рецепт звичайно хороший, але де ж смак копченості? Адже це і є її фішка, в усякому разі особисто для нашої родини, бо додавши всього 1,5 ложки рідкого диму виходять дуже смачні шпроти!
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com