Відкрити категорії

Святковий закусочний торт на День народження


Святковий закусочний торт на День народження


Сьогодні готую дуже смачний святковий, ефектний закусочний торт Наполеон з червоною рибою. Такий закусочний тортик прикрасить будь-який святковий стіл і готується нескладно.

Для коржів:
250 г борошна;
120 г вершкового масла;
120 г сметани;
1 ч. ложка розпушувача;
0,5 ч. ложки солі;
1 ст. ложка цукру;
щіпка соди.

Для начинки:
300 г червоної риби;
300 г кисломолочного сиру;
зелена цибуля.

Процес приготування страви.


У миску з борошном висипаємо сіль, розпушувач, цукор, соду і все ретельно розмішуємо.

11


Я для зручності перейду у велику за обсягом миску. Кладемо вершкове масло (воно повинне бути холодним, прямо з холодильника) і швидко все розтираємо в крихту. Можна це робити і руками. Дуже дрібної крихти домагатися не потрібно.

22


Кладемо сметану. Вона теж повинна бути прямо з холодильника.

33


Швидко замішуємо тісто. Довго місити тісто не потрібно. Як тільки крихта зв'яжеться в тісто, воно готове!

44


Ділимо тісто на 8 частин. Кожну частину злегка підкочуємо, кладемо на тарілку, накриваємо. Прибираємо хвилин на 30-40 в холодильник.

55


Для начинки нам знадобиться червона риба. У мені 300 г сьомги холодного копчення, можна взяти горбушу, форель, іншу червону рибу. Можна взяти слабо солону, копчену, на ваш розсуд.

66

Рекламний блок
Я взяла сирний сир із зеленню. І трохи зелені: у мене зелений лук, можна взяти кріп або петрушку. Можна готувати і без зелені.

77


Дістаємо з холодильника шматочок тіста, розкачуємо. Я буду це робити на аркуші паперу для випічки, остільки так простіше і зручніше. При розкочуванні користуємося борошном для того, щоб тісто не прилипало до качалки, не прилипало до рук.

88


Розкачуємо дуже тонко. Вирізаємо корж, діаметр моєї кришки приблизно 20 сантиметрів.

99


Густо все проколюємо виделкою.

1010


Випікаємо в попередньо розігрітій до 210 градусів духовці до приємного золотистого кольору. Печеться корж дуже швидко - буквально 3-5 хвилин. Відразу відокремлюємо краєчки. З цих краєчків ми приготуємо крихту, яку будемо використовувати для прикраси нашого закусочного торта.

1111


Всього з цієї кількості тіста у мене вийшло 8 досить тонких коржів, діаметр кожного приблизно 20 сантиметрів.

1212


Викладаю сирний сир. За вашим бажанням і смаком можна додати трохи сметани, можна додати трохи майонезу, плавленого сиру. Тут все по вашому смаку. Кладемо порізану цибулю. Розмішуємо. Наша начинка готова.

1313


Рибу нарізаємо тонкими скибочками, і потім ще додатково наріжу ці шматочки.

1414


Корж розміщую на робочому столі. Розподіляємо сирний крем. На кожен корж припадає приблизно по столовій ложці. Столову ложку крему залишаємо, нам знадобиться для промазування боків торта.

1515


На сервірувальну тарілку кладемо перший корж, розмазуємо крем, зверху викладаємо рибу.

1616


Таким же чином збираємо весь торт. Накладаємо останній корж. Він у мене буде без риби.

1717


Розмазуємо крем. Залишеним кремом промазати борти. Потім посипаємо підготовленою крихтою. Прикрашати торт я буду ікорним соусом. Це готовий вершковий соус. Зараз в магазині продається дуже багато, коштує недорого. Я просто вибрала підходящий за кольором. Прикрасила листочками петрушки.

1818


Середину прикрасила рубаною цибулею. Прибираємо торт на пару годин в холодильник для того, щоб він просочився. Готово!

1919


Ось так симпатично виглядає в розрізі.

2020


Приємного смаку.

Рекламний блок
Святковий закусочний торт на День народження


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Напишіть слово "Смачно" без кавичок

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua