Відкрити категорії

Оселедець по-голландськи




Інгредієнти: (на 2 оселедця)
- 1 морквина;
- 1 цибулина;
- половинка лимона;
- сіль;
- цукор;
- рослинна олія;
- будь-які спеції на ваш смак.

Як приготувати закусочного оселедця.


Для засолювання краще вибирати оселедець побільше і пожирніше. Так він в підсумку вийде смачнішим.

1


Рибку потрібно почистити. Прибираємо голову, хвіст і нутрощі. Всередині потрібно добре очистити від чорних плівок і промити.

2


Після всіх цих процедур потрібно почистити рибку так, щоб залишилося тільки філе.

3


Щоб зняти з оселедця шкуру, проводимо гострим ножем уздовж хребта. Тепер потрібно підчепити шкірку і зняти її по напряму до хвоста.

4


Тепер залишається прибрати хребет з ребрами. Поступово відокремлюємо філе від основної кістки. Робити це потрібно акуратно, щоб всі дрібні кісточки і ребра залишилися прикріпленими до хребта.

5

В результаті у нас залишається чисте філе.

6


Нарізаємо його невеликими шматочками, щоб зручно було потім їсти.

7


Чистимо весь оселедець, який плануємо засолити. У мене вийшло 4 рибки. За бажанням можна солити і ікру, і молочко. Це як ви любите.

8


Далі чистимо нашу моркву натираємо все на крупній тертці.

9


Цибульку також чистимо і ріжемо тонкими кільцями.

10


Помитий лимон ріжемо навпіл уздовж, кожну половинку ще навпіл вздовж і нарізаємо четвертинками. У мене на чотири оселедця піде цілий лимон. Якщо солите тільки два, потрібно взяти половинку.

11


Підготовлені всі інгредієнти. Можна починати укладати в банку.

12


На дно банки кладемо кільця цибулі. Краще брати скляну банку. У мене невелике відерце від майонезу. В таку банку на 900г входить 3 оселедця.

13


Зверху на цибульку складаємо лавровий лист. Можна скласти пару невеликих листочків або один побільше. Багато лаврушки складати не варто, занадто сильний буде присмак від неї.

14


Присипаємо все тонким шаром тертої моркви.

15


На моркву складаємо 2-3 шматочка лимона.

16


Тепер засипаємо все це чайною ложкою солі і чайною ложкою цукру.

17


Викладаємо щільно один до одного підготовлені шматочки риби. І далі все по новій. Після укладання кожного шару потрібно утрамбувати все в банку, щоб було якомога менше пустот.
Раджу ще трохи солити рибу перед тим, як почати наступний шар.

18


Заповнюємо банку практично доверху.

19


Останнім шаром зверху повинна бути морквина.

20


Тепер ще раз щільно притискаємо всі шари і заливаємо олією.

Тепер залишилося найскладніше - почекати 2-3 дні. І можна пробувати!


Оселедець по-голландськи


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com