Відкрити категорії

Маринована скумбрія





Чудовий маринад для риби, у тому числі і скумбрії.

Інгредієнти:
Скумбрія (велика, жирна) – 4 шт.
Сіль – 3 ст. л.
Цукор – 1 ст. л.
Коріандр в зернах та мелений – 1ч. л.
Перець чорний.
Лавровий лист – 3 шт.
Перець духмяний.
Гвоздика – 4 шт.
Оцет 9% - 2 ст.л.

Приготування маринованої скумбрії.


Спочатку приготувати маринад, так як йому потрібно буде повністю вихолонути. У каструлю набрати 1 літр води,

1



Додати три ложки солі.

2



Одну ложку цукру.

3


Лаврові листочки та спеції: гвоздику, перець, і коріандр. Можна змінювати пропорції для маринаду на свій смак. Зробити більш пряним - додавши більше спецій. Або більш солоним.

4



Довести маринад до кипіння, а потім дати йому повністю охолонути.

5



6



Вже в холодний маринад дадати дві столові ложки 9% оцту.

7



А поки наш маринад вихолоняв, в цей час потрібно приготувати скумбрію: випотрошити, відрізати голову, очистити від чорної плівки і добре промити під холодною водою зверху і всередині. Добре розробляти рибу, поки вона ще не зовсім розмерзлась.

8



9



Нарізати рибку на шматки.

10



Взяти контейнер з кришкою. Скласти щільненько всю рибу та залити зверху маринадом. Залишити на годину прикімнатній температурі, а потім поставити в холодильник не менше ніж на 1 добу. Рибка в маринаді чудово зберігається і з кожним днем стає ще більш смачнішою. Аде якщо маринувати цілою, то часу знадобиться не менше трьох діб.

11



Риба виходить смачною, малосольною, в міру пряною і дуже смачною. Подавати до жареної, вареної чи печеної картоплі.



Смачного!


Маринована скумбрія


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com