Салат з сьомгою
Цей салат напевно сподобається любителям японських суші та ролів, і взагалі поєднання риби і рису. Тільки риба буде, зрозуміло, не сира, а рис не «японський», а звичайний довгозерний.
Останнім часом я готую цей салат майже на всі святкові застілля. Він добре йде замість традиційного оселедця під шубою. Плюс — робиться набагато швидше, і просякати ніч у холодильнику йому не треба. Та й страва виглядає більш ефектно.
Інгредієнти:
— сьомга (форель) слабосолона – 250-300 г;
— огірки – 2 шт.;
— рис (відварений) – 1 стакан.;
— яйця варені (тільки білки) – 5 шт.;
— авокадо – 1 шт.;
— цибуля біла – 1 шт.;
— морква – 2 шт.;
— сік половинки лимона;
— кріп;
— майонез.
Послідовність дій приготування салату з сьомги.
Спочатку готуємо всі інгредієнти. Сьомгу відокремлюємо від шкіри, ріжемо кубиком.
Цибулю дуже дрібно нарізаємо, ошпарюємо окропом, заливаємо лимонним соком і залишаємо маринуватися.
Моркву відварюємо і натираємо на тертці.
Огірки ріжемо кубиком.
Відокремлюємо білки від яєць, натираємо їх на крупній тертці.
Авокадо ріжемо кубиком, поливаємо лимонним соком або відразу змащуємо майонезом, щоб не встигла потемніти.
Якщо передбачається святкова подача, викладаємо салат шарами: рис – сьомга — кріп – цибуля – авокадо – яйця – огірок – морква. Кожен шар промазуємо невеликою кількістю майонезу. Можна зробити порційно, або на загальному блюді.
Солити, швидше за все, не потрібно, так як в сьомзі вже досить солі. Подаємо страву до столу, трохи прикрасивши гілочками кропу.
А для звичайної сімейної вечері, я просто перемішуємо всі інгредієнти в салатник. На смак страви, спосіб сервірування особливо не впливає.
Приємного всім смаку!