Відкрити категорії

Салат з сьомгою




Цей салат напевно сподобається любителям японських суші та ролів, і взагалі поєднання риби і рису. Тільки риба буде, зрозуміло, не сира, а рис не «японський», а звичайний довгозерний.

Останнім часом я готую цей салат майже на всі святкові застілля. Він добре йде замість традиційного оселедця під шубою. Плюс — робиться набагато швидше, і просякати ніч у холодильнику йому не треба. Та й страва виглядає більш ефектно.

Інгредієнти:
— сьомга (форель) слабосолона – 250-300 г;
— огірки – 2 шт.;
— рис (відварений) – 1 стакан.;
— яйця варені (тільки білки) – 5 шт.;
— авокадо – 1 шт.;
— цибуля біла – 1 шт.;
— морква – 2 шт.;
— сік половинки лимона;
— кріп;
— майонез.

Послідовність дій приготування салату з сьомги.


Спочатку готуємо всі інгредієнти. Сьомгу відокремлюємо від шкіри, ріжемо кубиком.

1


Цибулю дуже дрібно нарізаємо, ошпарюємо окропом, заливаємо лимонним соком і залишаємо маринуватися.

2


Моркву відварюємо і натираємо на тертці.

3


Огірки ріжемо кубиком.

4


Відокремлюємо білки від яєць, натираємо їх на крупній тертці.

5


Авокадо ріжемо кубиком, поливаємо лимонним соком або відразу змащуємо майонезом, щоб не встигла потемніти.

Якщо передбачається святкова подача, викладаємо салат шарами: рис – сьомга — кріп – цибуля – авокадо – яйця – огірок – морква. Кожен шар промазуємо невеликою кількістю майонезу. Можна зробити порційно, або на загальному блюді.

Солити, швидше за все, не потрібно, так як в сьомзі вже досить солі. Подаємо страву до столу, трохи прикрасивши гілочками кропу.

6


А для звичайної сімейної вечері, я просто перемішуємо всі інгредієнти в салатник. На смак страви, спосіб сервірування особливо не впливає.

7


Приємного всім смаку!


Салат з сьомгою
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com