Відкрити категорії

Маринований оселедець


Маринований оселедець


Чудову закуску з рибки можна зробити в домашніх умовах. Самостійне маринування оселедця дозволяє господиням підібрати оптимальну суміш спецій за власним смаком.

Інгредієнти:
оселедець – 1 шт.;
цукор – 3 ст. л.;
сіль;
коріандр горошком – 1 ч. л.;
лавровий лист – 6 шт.;
перець чорний горошком – 10 шт.;
зерна гірчиці – 1/2 ч. л.;
оцет – 1 ч. л.;
вода – 1,5 л.

Як маринувати оселедець в домашніх умовах.


Повністю розморозити рибу.

11


Відрізати голову і випатрати оселедець.

22


Промити рибу холодною водою. Помістити в контейнер для маринування.

33

Рекламний блок
Зверху висипати на оселедець сіль. Ретельно посипати нею внутрішню частину черевця. Залишити в прохолодному місці на добу.

44


На марлю, складену в кілька шарів, викласти лавровий лист, горошини перцю і коріандру, гірчицю. Туго зав'язати краї, сформувавши мішечок.

55


У каструлю влити воду. Помістити в неї мішечок і включити вогонь. Додати решту солі і цукру. Маринад на смак повинен бути злегка солоним з нотками солодкуватого смаку. Після закипання влити оцет і варити розсіл 3 хв.

66


Охолодженим 1/2 розсолом залити оселедець. Рідина повинна повністю покрити рибу. Залишити на 3 години.

77


Злити розсіл і залити другою половиною розсолу. Маринувати рибу 12-24 години в прохолодній кімнаті. Ємність накрити і зверху помістити прес.

88


Готову рибу дістати з маринаду.

99


Розрізати оселедець на половини. Очистити від шкірки і кісток.

1010


Нарізати філе шматочками і посипати кільцями свіжого лука. Приємного смаку!

Рекламний блок
Маринований оселедець


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com