Відкрити категорії

Маринований оселедець




Чудову закуску з рибки можна зробити в домашніх умовах. Самостійне маринування оселедця дозволяє господиням підібрати оптимальну суміш спецій за власним смаком.

Інгредієнти:
оселедець – 1 шт.;
цукор – 3 ст. л.;
сіль;
коріандр горошком – 1 ч. л.;
лавровий лист – 6 шт.;
перець чорний горошком – 10 шт.;
зерна гірчиці – 1/2 ч. л.;
оцет – 1 ч. л.;
вода – 1,5 л.

Як маринувати оселедець в домашніх умовах.


Повністю розморозити рибу.

1


Відрізати голову і випатрати оселедець.

2

Промити рибу холодною водою. Помістити в контейнер для маринування.

3


Зверху висипати на оселедець сіль. Ретельно посипати нею внутрішню частину черевця. Залишити в прохолодному місці на добу.

4


На марлю, складену в кілька шарів, викласти лавровий лист, горошини перцю і коріандру, гірчицю. Туго зав'язати краї, сформувавши мішечок.

5


У каструлю влити воду. Помістити в неї мішечок і включити вогонь. Додати решту солі і цукру. Маринад на смак повинен бути злегка солоним з нотками солодкуватого смаку. Після закипання влити оцет і варити розсіл 3 хв.

6


Охолодженим 1/2 розсолом залити оселедець. Рідина повинна повністю покрити рибу. Залишити на 3 години.

7


Злити розсіл і залити другою половиною розсолу. Маринувати рибу 12-24 години в прохолодній кімнаті. Ємність накрити і зверху помістити прес.

8


Готову рибу дістати з маринаду.

9


Розрізати оселедець на половини. Очистити від шкірки і кісток.

10


Нарізати філе шматочками і посипати кільцями свіжого лука. Приємного смаку!


Маринований оселедець


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com