Відкрити категорії

Розтягаї з рибою





Інгредієнти:
На тісто:
2-3 скл. пшеничного борошна вищого гатунку,
1/2 склянки теплої води,
2 яйця,
3-4 ст. ложки вершкового маргарину,
30-40 г пресованих дріжджів.

Для начинки:
0,5 ст. рису,
2 невеликі цибулини,
2 ст. ложки олії,
1 банка консервованої сайри,
1 ч. ложка солі,
2 щіпки чорного меленого перцю,
1 ст. ложка майонезу,
1 яйце.

Спосіб приготування:
Насамперед замісимо тісто для розтягаїв. У ємності з високими бортиками злегка розведемо пресовані дріжджі, попередньо поломані на маленькі шматочки.

Вливаємо до дріжджів теплу кип'ячену воду. Гарненько перемішуємо до розчинення.

1



Трохи, порціями починаємо вводити борошно. Формуємо еластичне тісто. Залишаємо його в теплі під кухонним рушником до збільшення в об'ємі.

2



Розтоплюємо вершковий маргарин або коров'яче масло, а потім швидко охолодити так, щоб продукт був рідким, але ще теплим.

3



Відокремлюємо яєчні жовтки - нам потрібні саме вони. Тим часом тісто підніметься. Потім трохи обминаємо його і змішуємо з жовточками, бажано в ручному режимі. Тепер вводимо розтоплене масло або маргарин і знову перемішуємо тісто. Завершуємо процес замішування борошном - тут вже насипаємо стільки, скільки візьме тісто.

4



Тісто має бути досить м'яким і не розпливатися. Залишаємо посуд, де буде наше тісто підходити в теплому приміщенні, і обов'язково накриємо тканиною зверху. Займе близько 1,5 годин.

Для начинки слід спочатку залити рис холодною водою. Через 15 хвилин відварюємо його в солоній воді і промиваємо.

5



Очистимо й дрібно наріжемо ріпчасту цибулю. Обсмажуємо цибулю до прозорості. Відкриваємо консервовану рибу - переважно в маслі або натуральну. Ми використовуємо сайру. Приєднуємо сайру до рису і трохи розминаємо виделкою.

6



Вводимо цибулеву засмажку. Добре перчимо, але не солимо. Консервована рибка і так достатньо солена, так і рис виходить теж, раз ми його відварювали в солоній воді. Начинка готова!

7



Як тільки об'єм тіста збільшиться як мінімум втричі приступаємо до заготовок.

8



З тіста формуємо кульки і розгортаємо їх в пласти, в середину яких укладаємо начинку.

9



Формуємо з дріжджового тіста пиріжки з отвором, як на фото. Злегка витягуємо їх в довжину, взявшись за кінчики, перетворюючи його в симпатичний пиріжок-човник.

10



Змащуємо деко олією, викладаємо пиріжки і даємо їм підійти близько 15 хвилин. Перед тим як помістити пиріжки в духовку змащуємо їх збитим жовтком, а в середину викладаємо білки з майонезом.

11



Випікати растегаи необхідно при температурі 200 градусів протягом 30 хвилин. Готові вироби слід змастити розтопленим вершковим маслом і подавати до столу.

12



Смачного!


Розтягаї з рибою
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com