Курячі гомілки, запечені в листковому тісті
Інгредієнти:
Гомілка куряча 5 шт.
Тісто листкове дріжджове 500 г
Сіль 1 ч. л.
Перець чорний мелений 3 щіпка
Олія соняшникова рафінована 5 ст. л.
Яйця курячі 1 шт.
Спосіб приготування:
Для приготування курячих гомілок, запечених в листковому тісті, нам знадобиться попередньо розморожене готове листкове дріжджове тісто, курячі гомілки, яєчний жовток, сіль, перець чорний мелений, олія соняшникова рафінована.
Курячі гомілки миємо, насухо витираємо рушником, натремо сіллю і посипаємо чорним меленим перцем.
Обсмажуємо при сильному вогні на добре розігрітій сковороді в невеликій кількості рафінованої соняшникової олії до утворення золотистої скориночки.
Викладаємо обсмажені гомілки на тарілку.
Готове тісто листкове дріжджове тісто нарізаємо на тонкі смужки. На одну гомілку нам знадобиться приблизно 2-3 смужки. Всього на 1 гомілку знадобиться 100 г тіста, відповідно на 5 - візьміть 500 г тіста.
Кожну гомілку обмотуємо смужками тіста по спіралі, злегка відступивши від кістки з невеликим нахлестом тест-смужок один на одного.
Викладаємо підготовлені курячі гомілки в тісті на пергамент для випічки і на деко.
Не закриті тістом частини гомілок загортаємо у фольгу, а тісто добре змащуємо жовтком.
Випікаємо при 200 ºC в попередньо розігрітій духовці приблизно 35-40 хвилин - тісто повинне добре пропектися! Подаємо до столу в гарячому, теплому або холодному вигляді - смачно в будь-якому разі!
Смачного!
Джерело: