Цвітна капуста фарширована
Інгредієнти:
1 качан цвітної капусти;
1 склянку бульйону;
500 г фаршу;
1 кг помідорів;
1 цибулина;
1 стручок солодкого перцю;
1 несолодка булочка;
1 яйце;
50 г сиру;
1 ч. ложка лимонного соку;
3 зубчики часнику;
2 ст. ложки соєвого соусу;
Зелень петрушки;
Мелений чорний перець, паприка, сіль
Спосіб приготування:
Цвітну капусту помити і обсушити. Помідори і перець помити , нарізати їх кубиками. Цибулю з часником очистити від лушпиння, помити і дрібно порубати.
Налити в каструлю воду, додати лимонний сік і посолити. Занурити в неї цілком цвітну капусту і відварити протягом 8 хв.
Отриманий бульйон не виливайте. Розмочити булочку і змішати її з овочами (помідорами, перцем, цибулею, часником) і м'ясним фаршем.
Окремо змішати дрібно посічену зелень петрушки, яйце і соєвий соус. Цю масу викласти у фарш і перемішати. Додати сіль, перець і мелену паприку. М'ясо-овочевий фарш для начинки готовий.
Підготувати духову шафу, включити і розігріти її до температури 200 градусів.
Взяти відварену капусту і акуратно заповнити нашим фаршем.
Форму для запікання змастити жиром, влийте в неї бульйон, який ми залишили (для приготування можна використовувати м'ясо-кістковий бульйон - тоді страва буде смачніше) і покласти фаршировану цвітну капусту. Поставити форму в духовку і запікайте близько 40 хв.
Фарширована капуста готова і її можна подавати на стіл, попередньо змастивши майонезом та посипавши тертим сиром. І ще потримати в духовці 5-10 хвилин.
Смачного!