Смажена брюссельська капуста
Інгредієнти:
Капуста брюссельська 400 г
Цибуля-шалот 100 г
Рослинна олія 20 мл
Перець солодкий червоний (паприка) 1 шт.
Сіль ¼ ч.л.
Перець чорний мелений ¼ ч.л.
Бальзамічний соус 50 мл
Кедрові горішки 30 г.
Спосіб приготування:
Качани брюссельської капусти вимийте, очистіть від верхніх листків, відріжте виступаючі кочережки і розріжте навпіл. Якщо використовувати заморожену капусту, її потрібно розморозити до такого стану, щоб можна було розрізати.
Очистіть і дрібно наріжте цибулю і підсмажте у великій сковороді до прозорості в невеликій кількості олії. На картинці шалот, але можна брати і звичайну ріпчасту цибулю.
Перець вимийте, очистіть від насіння і наріжте дрібними кубиками. Додайте до цибулі та готуйте, помішуючи, кілька хвилин на середньому вогні, до м'якості.
Відкладіть цибулю з перцем, а на сковороду, в якій вони смажилися, викладіть капусту, намагаючись класти її зрізом вниз. Смажте 5-7 хвилин, потім перемішайте і смажте ще стільки ж, щоб капуста підрум ’ янилася з усіх боків.
Поверніть в сковороду цибулю і перець, посоліть, поперчіть, зменшіть вогонь та готуйте все разом, щоб капуста стала м'якою. Можна прикрити кришкою на кілька хвилин. У самому кінці додайте бальзамічний соус.
Добре перемішайте, прогрійте і зніміть з вогню.
Подавайте як гарнір або самостійне гаряче блюдо. Підсмажені кедрові горішки, за бажанням, дуже прикрасять блюдо і зовні, і за смаком.
Смачного!
