Відкрити категорії

Картопляна запіканка з грибами




Інгредієнти:
Картопля 800 г
Гриби печериці 500 г
Цибуля фіолетова 1 шт.
Морква 1 шт.
Розмарин свіжий 10 г
Овочевий бульйон 200 мл
Перець чорний мелений 4 щіпки
Сіль 1 ч. л.
Олія соняшникова рафінована 20 мл.

Спосіб приготування:
Щоб приготувати таку запіканку візьміть: картоплю, цибулю, гриби (печериці), моркву, овочевий бульйон, перець, сіль.


Картоплю очистити, нарізати середніми дольками і викласти в каструлю. Залити водою, посолити і варити до готовності приблизно 20-30 хвилин.

Потім воду, в якій варилася картопля, злити. Варену картоплю розтовкти в пюре, потроху додаючи овочевий бульйон.

Картопляна запіканка з грибами



Печериці промити і нарізати скибочками.



Цибулю подрібнити, моркву натерти на дрібній терці.



Розігріти сковороду, додати рослинну олію і викласти печериці. Смажити до тих пір, поки вони не потемніють і не випариться вся рідина.



Потім в сковороду додати цибулю. Смажити 5 хвилин.



У сковороду додати моркву, посолити і поперчити за смаком. Смажити ще 5 хвилин і знімати з вогню.



Голочки розмарину зняти з стебла і дрібно порубати ножем.



Вогнетривку форму змастити олією і викласти шар з половини картопляного пюре.



Потім шар смажених печериць з овочами.



Викласти завершальний шар з другої половини картопляного пюре. Змастити верхівку рослинним маслом, посипати розмарином і перцем. Запікати 30 хвилин при температурі 180 °C.



Картопляну запіканку трохи остудити і подавати як самостійне блюдо або з зеленим салатом.



Смачного!

 

Джерело:

http://webspoon.ru/receipt/kartofelnaya-zapekanka-s-gribami

Картопляна запіканка з грибами
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com