Картопляна запіканка з грибами
Інгредієнти:
Картопля 800 г
Гриби печериці 500 г
Цибуля фіолетова 1 шт.
Морква 1 шт.
Розмарин свіжий 10 г
Овочевий бульйон 200 мл
Перець чорний мелений 4 щіпки
Сіль 1 ч. л.
Олія соняшникова рафінована 20 мл.
Спосіб приготування:
Щоб приготувати таку запіканку візьміть: картоплю, цибулю, гриби (печериці), моркву, овочевий бульйон, перець, сіль.
Картоплю очистити, нарізати середніми дольками і викласти в каструлю. Залити водою, посолити і варити до готовності приблизно 20-30 хвилин.
Потім воду, в якій варилася картопля, злити. Варену картоплю розтовкти в пюре, потроху додаючи овочевий бульйон.
Печериці промити і нарізати скибочками.
Цибулю подрібнити, моркву натерти на дрібній терці.
Розігріти сковороду, додати рослинну олію і викласти печериці. Смажити до тих пір, поки вони не потемніють і не випариться вся рідина.
Потім в сковороду додати цибулю. Смажити 5 хвилин.
У сковороду додати моркву, посолити і поперчити за смаком. Смажити ще 5 хвилин і знімати з вогню.
Голочки розмарину зняти з стебла і дрібно порубати ножем.
Вогнетривку форму змастити олією і викласти шар з половини картопляного пюре.
Потім шар смажених печериць з овочами.
Викласти завершальний шар з другої половини картопляного пюре. Змастити верхівку рослинним маслом, посипати розмарином і перцем. Запікати 30 хвилин при температурі 180 °C.
Картопляну запіканку трохи остудити і подавати як самостійне блюдо або з зеленим салатом.
Смачного!
Джерело: