Пекінська капуста кімчі
Інгредієнти:
Пекінська капуста,
дайкон,
груша,
імбир,
корінь селери,
часник,
цибуля,
перець,
сіль
дві ложки рибного соусу.
Спосіб приготування:
Все, крім капусти, чистимо й ріжемо.
Або на м'ясорубку.
Виходить кашка.
З капусти обібрати верхні-браковані листя, надрізати капусту з боку качана, на 1/3.
Акуратно розірвати уздовж, щоб верхня частина зеленого листя залишилася цілою.
Замочити в соляному розчині половинки капусти, до м'якості, від 3 годин до 10, можна залишити на ніч.
Дістати капусту, злегка віджати, покласти на стіл і відігнути верхні листки.
Прокласти нашою гострою начинкою.
Відігнути наступні листя. Промастити знову.
І так до тих пір, поки не скінчаться листя, зібрати капусту в голівку.
Укласти в ємність, корейці у глиняні горщики укладають, притиснути вантажем і залишити на 4-5 діб при кімнатній температурі.
Капуста готова, можна подавати до столу ну або спускати в льох.
Смачного!
