Відкрити категорії

Оладки з картоплі


Оладки з картоплі

Інгредієнти:

очищена картопля - 1 кг;
яйця - 2 шт.;
цибуля - 120 г;
пшеничне борошно - 2 ст. л.;
часник;
спеції: 1 ч. л. цукру, солі та перцю;
олія для смаження.

Відмінний рецепт дуже хрустких, ароматних та смачних картопляних оладок. Вони неймовірно смачні, тому я пропоную вам відразу приготувати подвійну порцію.

Рецепт приготування картопляних оладок.

  1. Очищену картоплю натріть на дрібній терці.
    Натерти картоплю
  2. Картопляну масу віджати від зайвої рідини. Маса повинна бути вологою, але в ній не повинно залишатися води. Нижче на фото картопляна маса після віджимання зайвої води.
    З карртоплі віджати зайву рідину
  3. Відкласти миску в сторону на 10-20 хвилин. Після закінчення цього часу картопляний крохмаль повинен зібратися на дні сковороди.
    Залишити картоплю на 10-20 хвилин
  4. Вилийте всю воду. Внизу ви зберете десь 1 ст. л. крохмалю, який я рекомендую повторно додати в натерту картоплю.
    Картопля для оладків
  5. Дрібно нарізати часник і цибулю. Це не основні інгредієнти, і від них можна спокійно відмовитися при приготуванні картопляних оладок, але я настійно рекомендую додати хоча б трохи часнику.
    Нарізати часник і цибулю
  6. Вбийте 2 яйця. Додайте 2 ст. л. пшеничного борошна без гірки і 1 ч. л. цукру, сіль і перець. Не забувайте про нарізаний часник і цибулю.
    До картоплі вбити яйця. Додайте борошно, цукор, сіль, перець, часниу, цибулю
  7. Ретельно перемішайте всю масу.
    Перемішати всю масу
  8. Приготуйте сковороду з товстим дном. Почніть її розігрівати. Додайте олії для смаження. Великою ложкою викласти картопляні оладки. Коли вони стануть золотистого кольору знизу, переверніть їх. Якщо вони занадто швидко смажаться, то уменшіть потужність конфорки. Як довго вони будуть готуватися, залежить від сковороди, потужності конфорки і товщини млинців. Як орієнтир, це не повинно займати більше 3 хвилин на сторону. Таким способом обсмажте всі картопляні оладки. У вас повинно вийти 20-25 штук.
    Обсмажуємо картопляні оладки на сковорідці
  9. Знявши млинці зі сковороди, можна викласти їх на тарілку, застелений паперовим рушником, щоб папір ввібрав надлишки жиру.
  10. Смачного!
Час приготування: 1 година
Час на підготовку: 30 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Оладки з картоплі - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 268 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 58)
Ключові слова: Страви з овочей / Млинці/Оладки

Оладки з картоплі
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com