Відкрити категорії

Салат з молодої капусти і моркви


Салат з молодої капусти і моркви

Інгредієнти:

молода капуста - 500 г;
середній пучок кропу;
середня морква - 2 шт.;
рослинне масло - 6 ст. л.;
лимонний сік - 3 ст. л.;
сіль - 0,5 ч. л.;
цукор - 1 ч. л.;
перець - щіпка.

Супер смачно і дуже легко приготувати такий салат з молодої капусти і морквою. Це мій найкращий і перевірений рецепт салату, який добре поєднується з вечерею чи барбекю.

Салат з молодої капусти займає одне з перших місць в моєму списку кращих рецептів з молодими овочами в головній ролі. Його смак надзвичайно універсальний.

Процес приготування салату з молодої капусти та моркви.

  1. Підготувати овочі для салату. Найкраще використовувати молоду моркву.
    Підготувати овочі для салату
  2. Великий качан молодої капусти розрізати навпіл. Видаліть з капусти темне листя. Дрібно її наріжте. Моркву очистити і натерти на крупній терці.
    Нарізати капусту і натерти моркву
  3. Пучок кропу середнього розміру промити, обсушити і дрібно нарізати. Додати в миску з морквою і капустою і все ретельно перемішати. Насипте 1 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. солі і дрібку перцю. Видавіть 3 ст. л. лимонного соку і влийте 6 с. л. рослинного масла.
    Перемішати всі підготовлені продукти, додавши всі необхідні спеції
  4. Ретельно перемішайте салат і залиште його в холодильнику мінімум на 20 хвилин. Після закінчення цього часу знову перемішайте салат і перевірте його смак. На цьому етапі ви можете вирішити, чи потрібно вам додати в нього більше солі, перцю або лимонного соку.
  5. Зберігайте салат в холодильнику в закритому скляному посуді. Він найсмачніше на другий день після приготування. Ви можете зберігати його в холодильнику кілька днів.

    Щоб салат мав злегка пікантний смак, в нього також можна додати подрібнену цибулю-порей, зелену цибулю, часник або звичайну цибулю. Салат буде гостріше і яскравіше, якщо замінити лимонний сік яблучним оцтом або білим винним оцтом. Кріп - прекрасне доповнення до цього салату. Додатково можна додати жменю нарізаної петрушки. Вона також дуже добре поєднується з іншими інгредієнтами. Смачного!
Час приготування: 20 хвилин
Час на підготовку: 10 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Салат з молодої капусти і моркви - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 147 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 123)
Ключові слова: Страви з овочей / Салати / Вегетаріанська кухня / Здорове харчування / Овочеві салати

Салат з молодої капусти і моркви


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com