Відкрити категорії

Маринована капуста з болгарським перцем


Маринована капуста з болгарським перцем

Інгредієнти:
морква - 2 шт.;
сіль - 1 ст. л.;
лавровий лист - 1 шт.;
болгарський перець - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
оцет 9% - 2 ст. л.;
білокачанна капуста - 300 г;
питна вода - 0,5 л;
масло рослинне рафіноване - 3 ст. л.;
цукор - 1 ч. л.

Цей салат із серії «довгограючих»: його можна приготувати відразу і багато, розкласти по банках, а потім діставати по мірі необхідності. Салат не втрачає свій смак через наявність у ньому рослинного масла і оцту, і з часом стає все більш насиченим і смачніше.

Процес приготування маринованої капусти з болгарським перцем.


Шинкуємо білокачанну капусту.

Готуємо мариновану капусту з болгарським перцем - Фото 1Готуємо мариновану капусту з болгарським перцем - Фото 1


Моркву нарізаємо тонкими брусочками. Якщо терти її на тертці, вийде аж надто дрібно, і салат буде вже не той.

Готуємо мариновану капусту з болгарським перцем - Фото 2Готуємо мариновану капусту з болгарським перцем - Фото 2


Ріпчасту цибулю нарізаємо так само, як і капусту.

Готуємо мариновану капусту з болгарським перцем - Фото 3Готуємо мариновану капусту з болгарським перцем - Фото 3


Нарізаємо тонкими смужками солодкий болгарський перець. Колір перцю на кінцевий результат і смак не особливо впливає.

Готуємо мариновану капусту з болгарським перцем - Фото 4Готуємо мариновану капусту з болгарським перцем - Фото 4

Рекламний блок
Тепер все перемішуємо і готуємо маринад для капустяного салату. Для нього буде потрібно одна 1 ложка солі, 1 чайна ложка цукру і лавровий лист.

Готуємо мариновану капусту з болгарським перцем - Фото 5Готуємо мариновану капусту з болгарським перцем - Фото 5


Заливаємо все це половиною літра гарячої води, щоб сіль і цукор повністю розчинився, а потім додаємо 3 столові ложки нерафінованої олії.

Готуємо мариновану капусту з болгарським перцем - Фото 6Готуємо мариновану капусту з болгарським перцем - Фото 6


Даємо маринаду трохи охолонути, і додаємо дві столові ложки дев'ятивідсотковий оцту. Охолоджуємо маринад до кімнатної температури.

Готуємо мариновану капусту з болгарським перцем - Фото 7Готуємо мариновану капусту з болгарським перцем - Фото 7


Заливаємо остиглим маринадом салат і перемішуємо його. Спочатку здається, що рідини для такої кількості салату дуже мало, але овочі моментально дають сік і стають повністю покриті маринадом.

Готуємо мариновану капусту з болгарським перцем - Фото 8Готуємо мариновану капусту з болгарським перцем - Фото 8


Гарненько все утрамбовуємо, накриваємо перевернутою тарілкою і встановлюємо зверху прес (я використовувала пластикову дволітрову пляшку з водою).

Готуємо мариновану капусту з болгарським перцем - Фото 9Готуємо мариновану капусту з болгарським перцем - Фото 9


У такому вигляді салат потрібно залишити на ніч, а потім прибрати прес і розкласти салат в банки, які будуть зберігатися в холодильнику. Довше, ніж на ніч, салат під пресом залишати не варто, щоб він не перекис.

Готуємо мариновану капусту з болгарським перцем - Готова страваГотуємо мариновану капусту з болгарським перцем - Готова страва


Зберігається такий капустяний салат досить довго. Смачного!

Час приготування: 24 години
Час на підготовку: 20 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Маринована капуста з болгарським перцем - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 76 Ккал
Рейтинг: 9.7/10 (голосів: 11)
Ключові слова: Страви з овочей, Салати, Холодні закуски, Овочеві салати

Рекламний блок
Маринована капуста з болгарським перцем


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com