Відкрити категорії

Печеня з картоплі з грибами в духовці




Печеня з картоплі з грибами – дуже смачне вегетаріанське блюдо, рецепт якого дуже простий. В домашніх умовах печеня можна приготувати в духовці, але через відсутність останньої можна і просто в сковороді. У духовці печеня можна приготувати або в спеціальній каструлі, типу гусятниці, з товстими стінками, або в горщиках, або знову-таки в глибокій сковороді.

Це дуже ситне блюдо є абсолютно пісним, тому сміливо включайте його в своє меню, при цьому воно таке смачне і ароматне, що може прикрасити будь-який святковий стіл або звану сімейну вечерю.

Інгредієнти:
картопля – близько 10 середніх шт.;
морква – 2 середні шт.;
гриби білі сухі – 6-8 великих шт. (або шампіньйони – 300-400 г);
оливкова олія – 6 ст. ложок;
соєвий соус – 4 ст. ложки;
окріп – 1 стакан;
сіль і спеції: перець чорний мелений, асафетида.

Готуємо печеня в духовці.


Сухі гриби необхідно попередньо замочити на 2-3 години (якщо у вас свіжі гриби, то добре їх промити).

1


Гриби промити після замочування і порізати на великі шматочки.

2


Моркву почистити і натерти на крупній тертці.

3


Сковороду розігріти з 6 ст. ложками оливкової олії. Всипати пасеруватися моркву і гриби. Іноді помішувати. Пасерувати з відкритою кришкою на середньому вогні близько 2 хвилин. Додати спеції і потім закрити кришку ще на 2 хвилини.

4


Тим часом почистити і крупно порізати картоплю.

5


До засмажки з морквини і грибів додати нарізану картоплю, близько 2/3 чайної ложки солі, соєвий соус, 1 склянку окропу і добре перемішати.

6


Відправити сковороду, закриту кришкою, в попередньо розігріту до 200 градусів духовку (не забудьте зняти пластмасові ручки!). Або перекласти суміш у формочки/гусятницю, закрити кришкою і відправити все в духовку (за рахунок товстих стінок печеня буде ще смачніше).

Дати страві потомитися в духовці близько 25-30 хвилин. За цей час картопля повинна приготуватися, але перед вимиканням духовки її варто все ж таки перевірити на готовність виделкою.

7


Якщо картопля готова, печеня вийняти з духовки і акуратно перемішати. Картопля не повинна перетворитися на кашу. Накрити кришкою і дати трохи охолонути перед подачею до столу. Ваше печеня з картоплі з грибами готово!


Печеня з картоплі з грибами в духовці


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com