Фарширована картопля в духовці
У назві заявлено, що картоплю ми будемо фарширувати. Чим можна нафарширувати, ви можете самі дізнатися, коли відкриєте холодильник (м'ясо, риба, овочі, сир, зелень тощо). Якщо у вашому холодильнику порожньо, то навіть цією порожнечею можна нафарширувати картоплю, відправити її в духовку і вийде теж смачно. Правда, тоді вже доведеться готувати щось додатково: оселедець, тюльку, овочевий салат або щось ще.
Сьогодні я не хочу, щоб картопля була з порожнечею. Вона буде з куркою, сиром, шпинатом і часничком. Залишитися байдужими не вийде.
Інгредієнти:
— картопля (кількість залежить від розміру форми — у мене 7 шт.);
— копчена грудка (по 1 ст. л. м'яса на кожну картоплю);
— свіжий шпинат (невеликий пучок);
— твердий сир (по 1-2 ст. л. на кожну картопельку);
— кілька зубків часнику;
— сіль за смаком;
— оливкова олія.
Приготування фаршированої картоплі.
Картоплю не чистимо, але дуже добре вимиваємо щіткою.
Відправляємо картоплю випікатися в духовку. Температурний режим — 200 градусів.
Твердий сир тремо на крупній тертці.
Часник нарізаємо дрібними кубиками.
Шпинат промиваємо, сушимо.
Нарізаємо його невеликими смужками.
Начинку змішуємо. Солимо.
Готову м'яку картопельку акуратно розрізаємо і поливаємо оливковою олією.
Фаршируємо картоплю начинкою і відправляємо в духовку ще на 10-15 хвилин.
Як тільки сир розплавиться, можна вважати блюдо готовим.
Подаємо фаршировану картоплю гарячою. Приємного смаку!
