Відкрити категорії

Жульєн з грибами




Загалом, свекруха знайома з моїм жульєном, так що коли він був оголошений, вона не заперечувала і не задавала питань, а просто почала стрибати і плескати в долоні. Є мало страв, з якими я не проводжу експериментів. Жульєн з лісових грибів – одне з них (можна використати, звичайно, магазинні).

Інгредієнти:
вершкове масло – 10 г;
лісові гриби заморожені – 600 г;
цибуля ріпчаста – 2 шт.;
часник – 2 зубчика;
коньяк – 100 мл;
сир твердий – 200-300 г,
вершки 33% або близько того – 200 мл
борошно – 30 г;
сметана 20% — 200 г;
сіль, перець за смаком.

Приготування жульєну.


Розтопила масло на середньому вогні.

1


Розморожені гриби відкинула на друшляк над мискою. Обсмажую гриби на середньому вогні, поки не пропаде сік. Хвилин 10 це займе.

2

Вливаю коньяк. Він випаровується за хвилину. Алкоголь йде, залишається тільки смак.

3


Дрібно рублю цибулю і часник.

4


Коли гриби готові, додаю до них цибулю і часник. Смажу ще 5 хвилин. Мені не треба, щоб часник почав горіти, треба, щоб він втратив свій різкий запах. Адже, не забуваймо, ми входимо на територію ніжності.

5


Змішую борошно з холодними вершками, мішаю віночком, щоб не було грудочок. Вливаю тонкою цівкою до грибів, постійно помішуючи. Це, звичайно, не класичний бешамель, але різновидом його можна назвати, я думаю. Проварюю борошно, щоб воно розбухло і випустило клейкість.

6


Додаю сметану. Контролюйте консистенцію в ручному режимі. Якщо надто густий, додамо води, якщо занадто рідкий, почекаємо на вогні випарювання. Консистенція повинна бути така.

7


Консистенція повинна бути така, що крапля жульєна кілька ліниво, але цілком цілеспрямовано, відділяється вниз з ложки, залишаючи за собою ледь помітну, але неявну нитку.

8


Поки воно там на сковороді живе своїм життям, тру сир. На цьому моя робота закінчена.

9


Розкладаю жульєн по посуді. У мене – бабусині. Ви можете розкласти в вогнетривкі чашки або горщики.

10


Посипаю сиром.

11


Випікаю при 180 градусах 10 хвилин – просто щоб підрум'янився сир.

12


Готово.

13


Приємного смаку!


Жульєн з грибами


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Іра
Дуже дякую за рецепт! Дуже просто і неймовіно смачно!
фото
Natali)))
Гарні рецепти, дуже смачно получилось Дякую
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com