Ікра овочева
У моїй родині цю ікру називають білою. На смак вона дуже ніжна і дієтична. А за кольором, дійсно, світла. Не дуже звичний колір для ікри, але, думаю, що цей рецепт вам сподобається. Складові ікри самі звичайні. Цей набір є зараз в кожному будинку – це кабачок, перець, баклажан, огірок.
Колір ікри досягається тим, що всі овочі тушкуються без шкірки. Зауважте, у цьому рецепті немає помідорів. Для контрасту я додала червоненький перець, який відтінив смакові та візуальні якості цієї страви. Хто любить кислинку, можна додати трохи яблук або яблучного оцту. А помідори все-таки класти не треба – це буде вже інший рецепт.
Інгредієнти:
кабачок – 1 шт.;
баклажан – 1шт.;
болгарський перець – 1 шт.;
цибуля – 1 шт.;
огірок – 1шт.;
цукор – 0,5 ч. л.;
сіль – 0,5 ч. л.;
рослинна олія – 2 ст. л.
Спосіб приготування ікри з овочів.
Готуємо овочі. Беремо кабачок. Обрізаємо кінчики і знімаємо шкірку.
Перець болгарський звільняємо від насіння.
Баклажани миємо й теж очищаємо.
Так само чинимо і з огірком.
Коли овочі готові, приступаємо до приготування ікри. Беремо сковороду і тертку. Натираємо всі овочі. Навіть цибулю і болгарський перець. Додаємо рослинне масло.
Для контрасту кольору беремо трохи червоного болгарського перцю. Подрібнюємо його і відправляємо до тертих овочів. Ставимо сковороду на вогонь. Додаємо сіль і цукор.
Накриваємо кришкою і тушкуємо ікру протягом 10 хвилин на великому вогні. За цей час зайва волога випарується, а овочі стануть м'якими.
Подаємо ікру теплою. І трохи зелені для завершення композиції.
Приємного вам смаку!