Відкрити категорії

Квашені огірки




Існує безліч способів заготівлі огірків на зиму, пробувала чимало рецептів, але так і не знайшла свій кращий варіант, поки не спробувала цей. Даним способом заготовляти огірки на зиму навчила мене моя свекруха. Я їй безмежно вдячна, адже такі хрусткі огірочки не в кожної господині виходять.

Вінегрети і Олів’є з ними просто чарівні. Огірочки, бажано, вибрати дрібні і, по можливості, рівненькі.

Інгредієнти:
огірки свіжі - 4 кг.;
цибуля ріпчаста - 4 шт.;
часник - 2 гол.;
сіль - 10 ст. л.;
лавровий лист - 10 шт.;
чорний перець горошком - 20 шт.;
зелень селери - пучок;
зелень петрушки - пучок;
суцвіття кропу - 10 шт.

Спосіб приготування квашених огірків.


Для початку потрібно поставити на плиту питну воду, щоб вона встигла закипіти і охолонути. На десять 0,8 л банки води пішло приблизно 700 мл води, але раджу заготовити більше води, так як кожен кухар по різному наповнює банки з огірками: хтось щільно, хтось більш вільно.
Поки вода остигає займемося огірочками. Їх потрібно промити кілька разів і зрізати краї. На дно підготовлених банок викладаємо по одному суцвіттю кропу, кілька гілочок селери і петрушки.

1


Заповнюємо щільно банки огірками. У проміжках додаємо нарізаний часник - за пару зубчиків на банку і ріпчасту цибулю, теж по кілька шматочків.

2


Додаємо також по пару горошків чорного перцю, я кинула в банки і по одному горошку запашного перцю.

3


По листку лаврушки.

4


У кожну банку насипаємо по дві чайні ложки солі.

5


Тим часом вода вже охолола і сміливо можна заливати нею огірки.

6


Злегка накрити банки кришками (не закривати, щоб був доступ повітря) і забути про них на дві доби. За цей час огірки посвітлішають, вода помутніє і ви зможете відчути аромат квашених огірків.

7


Тепер воду з кожної банки необхідно злити в каструлю.

8


Розсіл прокип'ятити і тепер вже кип’яченим налити його в банки. Я використовувала сіточку. З одного боку вона трохи процідила розсіл, а з іншого - огірки не зварилися і банки не тріснули. Але все-одно, раджу поступово наповнювати банки.

9


Закрити щільно кришками. Відразу розсіл залишається каламутним, але через пару днів він осяде.

10


Звичайно, буває, іноді, що банки стріляють, але це вже залежить більшою мірою від якості огірків, тобто від того, чи були вони домашніми або ж покупними і напхані нітратами. За бажанням можна додати по половинці аспіринки для надійності. Я не стала цього робити, так як огірочки перевірені.


Квашені огірки
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com