Пиріг з капустою
Любителі випічки знають, як нелегко ліпити пиріжки. Адже для того, щоб отримати результат, необхідно затратити багато зусиль і часу, сформувати безліч невеликих і акуратних пиріжків. Чи то справа - пиріг. В цьому випадку економія часу і сил на обличчя. Давайте сьогодні приготуємо закритий капустяний пиріг, який обов'язково сподобається всім домочадцям.
Інгредієнти:
борошно - 1,5 склянки;
дріжджі - столова ложка;
цукор - чайна ложка;
сіль - чайна ложка;
чорний мелений перець - щіпка;
томатна паста - 2 столові ложки;
соняшникова олія - 2 столові ложки в тісто і ще трохи для смаження;
невелика капуста ;
морква - 1 шт.;
яйце для змащування - 1 шт.;
солодкий перець - 2 шт.
Як приготувати пиріг з капустою.
Дріжджі змішаємо з цукром в мисці для замішування тіста.
Трохи більше половини склянки питної води, підігріваємо до температури 40 градусів, а потім вливаємо в миску з дріжджами. Досягаємо повного розчинення цукру і дріжджів у воді.
Додаємо у воду борошно і трохи соняшникової олії. Замішуємо м'яке і одночасно пружне тісто, при необхідності додаємо ще трохи борошна або води.
Тісто слід замішувати як мінімум 3-5 хвилин. Потім залишаємо його в мисці на 1 годину, накривши серветкою або харчовою плівкою.
Поки тісто спочиває, займемося начинкою для торта. Капусту дрібно шаткуємо. Моркву миємо й натираємо на крупній тертці, а солодкий перець ріжемо тонкою соломкою.
Розігріваємо сковороду, додаємо олію. Овочі обсмажуємо на сильному вогні, часто перемішуємо їх лопаткою. Через 10-12 хвилин до овочів додаємо томатну пасту, сіль і перець. Продовжуємо обсмажувати їх до повної готовності. Загальний час приготування овочів не перевищує 15 хвилин.
Тісто ділимо на дві нерівні частини (як показано на фото).
Більшу частину розкочуємо качалкою у формі прямокутника, на поверхню якого викладаємо начинку. Краї прямокутника загинаємо.
Меншу частину тіста також розкачуємо у формі прямокутника, внутрішню частину якого ріжемо ножем на смуги. Яйце збиваємо виделкою і за допомогою кисті промазуємо периметр першого прямокутника. Потім закриваємо пиріг другим прямокутником тіста, поверхня якого також щедро змащуємо яйцем.
Випікаємо пиріг в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовій шафі протягом 25 хвилин.
До столу капустяний пиріг подаємо гарячим, розрізаємо на порційні шматки. Приємного смаку.