Відкрити категорії

Смачний стейк




Інгредієнти:
Стейк 2 шт.
Сіль ½ ч.л.
Перець чорний мелений 2 ч.л.

Спосіб приготування:
Змеліть чорний перець в тарілку. З цим завданням цілком справляються звичайні ручні млини, головне - не використовуйте готовий мелений перець, оскільки він не дасть потрібного вам аромату, так і помел напевно буде мілкуватий.


Посоліть м'ясо, а потім вмочіть стейк краями в меленому перці.



Сильно розігрійте на великому вогні сковороду-гриль і покладіть на неї стейк.



Смажте 2 хвилини, потім переверніть і смажте стільки ж з іншого боку.



Повторіть процедуру обсмажування ще раз, щоб отримати малюнок у вигляді сітки.



Покладіть готовий стейк на тарілку і дайте відпочити кілька хвилин. За цей час температура всередині стейка вирівняється, а м'ясні соки рівномірно в ньому розподіляться.

За вказаний час смаження вийде стейк середньої прожарювання - рожевий всередині.



Взагалі, готовність стейка можна перевірити за допомогою спеціального термометра або на дотик. Стейк середньої готовності на дотик буде таким, як подушечка біля основи великого пальця, якщо його кінчик з'єднати з кінчиком безіменного пальця.

Якщо великий палець з'єднати з мізинцем, то ви відчуєте, яким буде на дотик стейк твердий, а якщо з середнім пальцем, то це як стейк з кров'ю.

Смачного!


Смачний стейк


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com