Відкрити категорії

Холодець з яловичини



Холодець з яловичини


Інгредієнти:
Яловича гомілка 1500 г,
Ребра яловичі 1000 г,
Цибуля ріпчаста 100 г,
Морква 70 г,
Перець чорний горошок 25 г,
Лавровий лист 5 г,
Сіль 10 г,
Перець духмяний 25 г,
Часник 40 г.

Спосіб приготування:
Прозорий і нежирний холодець з шматочками м'яса. Варіть його заздалегідь, оскільки варіння займає 6 годин і потрібен ще час, щоб холодець застиг.



Візьміть свіже м'ясо. Для холодцю потрібно м'ясо з кістками, в цьому рецепті використовується голяшка і реберця.




Покладіть м'ясо в каструлю і залийте водою (десь 3 літра). Каструлю потрібно вибрати так, щоб все м'ясо було повністю покрито водою.
На великому вогні доведіть м'ясо до кипіння, а потім зменшіть вогонь до самого маленького, щоб бульйон майже не булькав. Дуже ретельно знімайте піну часто до тих пір, поки вона не перестане утворюватися. Варіть м'ясо без кришки протягом десь 6 годин.



Поки м'ясо вариться, очистіть цибулю і моркву.
Покласти в бульйон моркву, цибулю, перець і лавровий лист десь через п'ять годин. Посоліть.



По закінченні вийміть з бульйону овочі і спеції. Моркву відкладіть для прикраси, решта більше не знадобиться.
М'ясо перекладіть на блюдо й відокреміть від кісток.



В судок з низькими бортиками викладіть м'ясо, розділене на кусочки та волокна.



Посипте подрібненим часником.



Процідіть бульйон і залийте ним м'ясо. Тут же можете прикрасити страву кружечками вареної моркви або навіть вирізати з неї фігурки.



Остудіть холодець і поставте в холодильник для застигання на пару годин. Зніміть жир.



Подавайте з хріном або гірчицею. Смачного!


Холодець з яловичини


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com