Відкрити категорії

Кролик під рожевим вином


Кролик під рожевим вином


Інгредієнти:
Кролик - 1 шт.
Рожеве вино - 1/2 пляшки.
Помідори черрі - 350 грам.
Огірки середніх розмірів - 2 штуки.
Цибуля червона - 1 шт.
Часник - 3 зубчики.
Чорний мелений перець - за смаком.
Шафран сушений - 1/2 чайної ложки.
Оливкова олія - для випікання.
Базилік свіже листя - 10 - 15 штук.
Сіль - за смаком.

Спосіб приготування:
Для початку нам необхідно розділити кролика. Для цього тушу промити під проточною водою і висушуємо паперовими кухонними рушниками. Потім викладаємо її на обробну дошку і приступаємо до оброблення.

Кролик під рожевим вином



Далі за допомогою спеціальних ножиць або гострого ножа відрізаємо спочатку передні лапки по плечу, де суглоб, а потім задні лапки, по стегну. Після, тіло ріжемо поперек на 2 частини. Таким чином у нас вийшло 6 шматочків.

Кролик під рожевим вином



Помідори черрі ретельно промити під проточною водою, потім висушуємо паперовими кухонними рушниками і викладаємо на обробну дошку. Найменші помідорки ріжемо навпіл, а ті, які більші, можна розрізати на 4 шматки. Після, подрібнений інгредієнт викладаємо в глибоку тарілку. Далі огірки також ретельно промити під проточною водою, висушуємо паперовими кухонними рушниками і викладаємо на обробну дошку. Кожурку можна не очищати, а відразу приступити до нарізування інгредієнта. Огірки нарізати великими шматочками, розміром приблизно до 2 сантиметрів довільної форми. І після, перекладаємо їх в тарілку з помідорами.

Рекламний блок

Кролик під рожевим вином



Зубчики часнику очищаємо від лушпиння, промити під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. За допомогою ножа нарізаємо інгредієнт на кружечки з примірної товщиною в 1 міліметр. І перекладаємо подрібнений інгредієнт в невелику тарілку.

Кролик під рожевим вином



Потім очищаємо від лушпиння червону цибулю, промиваємо її під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. Далі нарізаємо інгредієнт кільцями, чим тонше тим краще. Зручно робити це так, спочатку обрізаємо кореневу частина, потім верхню і акуратно притримуючи цибулину продовжуємо різати її поперек. Залишаємо цибульні кільця на обробній дошці.

Духовку розігріваємо до 180 градусів Цельсія. У форму для випікання додаємо трохи оливкової олії і укладаємо м'ясні шматочки. Потім посипаємо їх сіллю, чорним меленим перцем і шафраном. Після, збризкуємо всі оливковою олією і рівномірно розподіляємо по поверхні м'ясних шматочків, спочатку подрібнений часник, а потім кільця червоної цибулі.

Кролик під рожевим вином



Далі додаємо необхідну кількість рожевого вина і закриваємо форму фольгою. Встановлюємо ємність в розігріту духовку й випікаємо в такому стані приблизно 1 годину. На цій стадії кролик повинен добре попаритися, і в остаточному підсумку вийти дуже ніжне м'ясо.

Кролик під рожевим вином



Після того, як минуло необхідну кількість часу, дістаємо форму з духовки, звільняємо ємність від фольги. І зверху викладаємо подрібнені огірки і помідори черрі. Підвищуємо температуру духовки до 210 - 220 градусів. Знову збризкуємо оливковою олією, солимо й прибираємо випікатися, але вже без фольги.

Кролик під рожевим вином



Доводимо до тих пір, поки м'ясні шматочки і овочі не придбають красиву піджарену корочку золотисто-коричневого кольору. Дістаємо соковите м'ясо кролика з духовки, додаємо листя базиліка і можна подавати до столу.

Кролик під рожевим вином



За допомогою кухонних лопатки розкладаємо м'ясні шматочки порційно по тарілках. Таке блюдо вважається другим і подається в гарячому вигляді. До нього можна приготувати будь-який гарнір, наприклад картопляне пюре, гречану або рисову крупи, макаронні вироби та багато іншого. Подавати такого кролика можна з тим же вином або будь-яким іншим напоєм. Ніжне м'ясо з чудовим ароматному, буде чудово виглядати не тільки на звичайному столі, але і на святковому. Готуйте з задоволенням!

Смачного!

Поради:
- При обробленні туш, якщо виступить кров промивати шматочки під проточною водою не варто, краще протріть їх паперовими кухонними рушниками.

- Спеції для цього рецепту можна використовувати й інші, ті, які підходять до м'яса кролика. Наприклад майоран і чабер.

- Якщо ви не великий любитель часнику, тоді у страву можна його не додавати, тоді смак і аромат кролика буде більш тонким і ніжним.

Рекламний блок
Кролик під рожевим вином


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Natali
Підкажіть, будь ласка, яке саме вино використовується у рецепті- сухе чи напівсухе? дякую
фото
naumenko
Вино потрібно брати сухе.
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com