Відкрити категорії

Холодець




Інгредієнти:
Яловичина на кістці 1500 г.
Півень 1500 г.
Морква 1 шт.
Перець духмяний 7 шт.
Часник 1 голівка.
Сіль 2 ст. л.
Лавровий лист 2 шт.
Яйця курячі 1 шт.

Спосіб приготування:
Для приготування холодцю потрібно взяти яловичу рульку, півня, моркву, цибулю, перець запашний, лавровий лист, білок 1 яйця для освітлення бульйону. Приготувати розсікач для вогню, щоб зменшити ступінь кипіння бульйону.



М'ясо вимити. Замочити в холодній воді. Залишити на 10 годин у холоді. Воду злити. Ще раз промити м'ясо.

Залити холодною водою на 5 см вище рівня м'яса. Моркву помити, почистити. Цибулю добре вимити. Кинути до м'яса моркву, цибулю в лушпинні. Поставити на середній вогонь, поки не закипить бульйон.



Додати духмяний перець. Піну, що утвориться при кипінні знімати. Як тільки холодець закипить, зменшити вогонь до мінімуму. Закрити кришку каструлі. Варити холодець протягом 6 годин. За годину до готовності холодцю, посолити за смаком, кинути лавровий лист.

М'ясо вийняти. Остудити. Відокремити м'якоть від кістки, зняти і відокремити шкуру з півня. Готове м'ясо перебрати на дрібні шматки (за бажанням використовувати м'ясорубку).



Збити білок 1 яйця і додати в бульйон. Зняти каструлю з вогню. Перемішати білок в бульйоні. Дати постояти 10-15 хвилин.



Бульйон процідити крізь марлю. Остудити на холоді. Бульйон покриється тонким шаром жиру. Жир зняти ложкою і ще раз процідити через марлю.



1 спосіб заповнення судків: на дно укласти шматки м'яса на 2/3.

Дрібно рубаний часник розкласти по м'ясу.



Залити бульйоном. Закрити кришечкою. Поставити в холодильник на 3-6 годин.



2 спосіб: налити бульйон в судок на 1/3. Поставити в морозильну камеру на 20-25 хвилин.



Зверху застиглого бульйону розкласти шматки м'яса, часник.

Знову залити бульйоном. Поставити в холодильник на 3-6 годин.



Перед подачею на стіл, потримати форму в окропі, перевернути. Подавати з хріном і гірчицею до святкового столу.

Холодець


Джерело:

http://webspoon.ru/receipt/kholodec

Холодець
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com