Позитивні ліниві голубці
Інгредієнти:
Свинячий фарш 600 г
Морква 1 шт.
Цибуля ріпчаста 2 шт.
Капуста білокачанна 0.5 шт.
Рис круглозерністий 60 г
Яйця курячі 2 шт.
Перець чорний мелений 2 щіпки
Сіль 2 щіпки
Олія соняшникова рафінована 6 ст. л.
Соус
Сік томатний 400 мл
Сметана 4 ст. л.
Перець чорний мелений 2 щіпка
Сіль 2 щіпки.
Спосіб приготування:
Для приготування ледачих голубців візьмемо свинячий фарш, цибулю, моркву, капусту, яйця, рис, томатний сік, сметану і спеції.
Цибулю і моркву очистити, моркву натерти на крупній тертці, цибулю нарізати дрібними кубиками.
Розігріти в сковороді 2-3 столові ложки рослинної олії і обсмажити цибулю з морквою до золотисто-рум'яного кольору.
3-4 столові ложки рису добре промити, залити водою і відварити до готовності. Потім злити воду і ще раз промити під холодною водою, щоб зупинити процес розварювання.
Капусту нарізати соломкою, а потім на невеликі квадратики (повинно вийти 3-4 середніх жмені капусти).
Додати до фаршу, зажарку, відварений рис, капусту, 2 яйця, чорний мелений перець і сіль.
Добре все перемішати в однорідну масу.
У сковороді розігріти 3-4 столові ложки рослинної олії, сформувати з отриманого фаршу котлети і обсмажити з двох боків до рум'яного кольору (смажити до готовності не треба).
Викласти обсмажені ліниві голубці в глибоку форму, можна в 2 шари.
Приготувати соус: з'єднати 2 склянки томатного соку і 4-5 столових ложок сметани, додати за смаком сіль і чорний перець.
Залити соусом ліниві голубці.
Запікати в розігрітій до 180 ° С духовці 45-55 хвилин. Подавати ліниві голубці гарячими.
Джерело: