Відкрити категорії

Самса з куркою


Самса з куркою


Інгредієнти:
Для прісного листкового тіста:
Вода 1 ст.
Борошно пшеничне 3 ст.
Олія соняшникова рафінована 25 мл
Оцет столовий 25 мл
Масло вершкове 50 г

Для начинки самси:
Куряче філе 600 г
Цибуля ріпчаста 300 г
Приправа для курки 5 г
Масло вершкове 100 г
Сіль 1 щіпка.

Спосіб приготування:
Для приготування прісного листкового тіста для самси підготуйте крижану воду, оцет, олію, борошно і вершкове масло.

Просто змішайте борошно з водою, в яку доданий оцет і рослинне масло, вимісити протягом хвилин 8-10.

Розтопити вершкове масло.

Тісто розділіть на 3 частини, тонко розкачайте їх в пласти товщиною близько 3-5 мм і змастіть з одного боку вершковим маслом.

Складіть пласти тіста один на одного.

Самса з куркою

Рекламний блок

Потім скрутіть їх рулетом і помістіть хвилин на 15-20 в холод.

Самса з куркою



Поки тісто охолоджується, приготуйте начинку з курячого філе, вершкового масла, цибулі та спецій.

За традицією цибулю і м'ясо потрібно дрібно порубати вручну. Але в адаптованому домашньому варіанті добре і за допомогою м'ясорубки: цибулю очистіть і крупно нашаткуйте, куряче філе наріжте на невеликі шматочки, вершкове масло - теж на кілька невеликих шматочків, додайте спеції і сіль.

Пропустіть всі інгредієнти начинки разом через м'ясорубку.

Самса з куркою



Охолоджене тісто наріжте на 16 шматочків.

Кожен шматочок тіста розкачайте в круглий коржик і покладіть на неї 1,5-2 столові ложки начинки.

Самса з куркою



Защипайте самсу у формі трикутника.

Самса з куркою



Укладіть самсу на змащене деко або силіконовий килимок, зробіть невеликі проколи, за бажанням посипте насінням кунжуту.

Самса з куркою



Випікайте самсу в розігрітій до 200 ° C духовці протягом 20-25 хвилин.

Самса з куркою



Готову самсу подавайте гарячою, але і холодна вона дуже навіть смачна. Смачного!

  Джерело:

http://webspoon.ru/receipt/samsa-s-kuricejj

Рекламний блок
Самса з куркою


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Тамара
Спасибо, интересный рецепт. Я всё поняла, опробую на выходных. Сразу подумалось, а если с сырым фаршем сделать?
фото
Даша
Конечно можно. Фарш из курицы готовится быстро.
фото
naumenko
Фарш сирий обов'язково!
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com