Відкрити категорії

Як приготувати буженину в духовці


Як приготувати буженину в духовці

Інгредієнти:

буженина - 1300-1500 г;
часник - 3 зубчики;
вода або бульйон - 5 ст. л.;
спеції: 1 ч. л. солі, 1 ст. л. майорану, 2 лаврові листки, 0,5 ч. л. перцю;
будь-які добавки: 1 ч. л. солодкого перцю, 1 ст. л. рідкого меду.

Запечена буженина - дуже простий спосіб приготувати смачного м'яса, яке можна запікати не тільки на кожне Різдво, а й на вечерю, або в якості начинки для бутербродів. Рецепт дуже старий і перевірений.

Процес приготування буженини в духовці.

  1. Просушіть буженину паперовим рушником. Приготуйте собі набір трав для натирання м'яса. Вам знадобляться: 1 ч. л. солі, 1 ст. л. майорану, 2 лаврові листки і 0,5 ч. л. перцю. Очистіть 3 зубчики часнику і пропустіть через прес.
    Приготуйте набір трав
  2. Розламати лавровий лист на більш дрібні шматочки. Змішати спеції з часником. Ретельно натріть м'ясо з двох сторін. Щільно загорніть буженину в харчову фольгу і приберіть в холодильник мінімум на 12 годин (бажано на ніч). Після закінчення цього часу розгорніть буженину і залиште її на кухонному столі, щоб м'ясо нагрілося до кімнатної температури. Ще я додала гілочку розмарину.
    Підготуємо м'ясо
  3. Покладіть буженину і маринад в жаростійкий посуд жирною стороною вгору. Перед запіканням можна змастити її 1 ст. л. рідкого меду і посипати 1 ч. л. солодкого перцю. Однак в цьому немає необхідності. У каструлю налийте ще близько 5 ст. л. простої води або бульйону.
    Готуємо м'ясо
  4. Щільно накрийте форму і поставте в розігріту до 200 градусів духовку. Можливість випічки вгору-вниз і середня полиця. Через годину запікання ви можете зняти фольгу і так випікати останні 15 хвилин.
  5. Запечену буженину можна відразу вийняти з духовки. Після невеликого охолодження вийміть м'ясо з форми і відкладіть, поки воно повністю не охолоне. Після повного охолодження запечене м’ясо зберігайте в закритій посудині або у фользі в холодильнику. Смачного!
Час приготування: 1 година
Час на підготовку: 12 годин
Кухня: Французька
Опис: Як приготувати буженину в духовці - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 297 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 50)
Ключові слова: Страви з м'яса / Страви з свинини / Другі страви

Як приготувати буженину в духовці


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com