Відкрити категорії

Тосканське м'ясне рагу




Інгредієнти:
яловичина - 500 г
жирна свинина - 50 г
борошно - 2 ст. л.
морква - 1 шт.
цибуля - 1 шт.
корінь селери - 50г
часник - 9 зубчиків
перець солодкий (перчик чилі) - 1/2 шт.
подрібнена м'якоть томатів - 500 г
гілочки розмарину - 2 шт.
червоне сухе вино - 200 мл
шматки пишного білого хліба - 4 шт.
олія оливкова - 4 ст. л.
сіль, мелений чорний перець - за смаком.

Спосіб приготування:
Вимити і очистити овочі і дуже дрібно нарізати моркву, цибулю, селеру, перець і зубчик часнику.

У каструлі обсмажити овочі в 2 ст. л. розігрітого масла, час від часу помішуючи, 10 хв.

Яловичину і свинину нарізати кубиками зі стороною приблизно 4 см.

Обваляти шматочки м'яса в борошні. Додати до овочів і готувати 5 хв.

Покласти в каструлю томатну м'якоть, розмарин і 7 зубчиків часнику. Готувати 10 хв. Влити вино і тушкувати на великому вогні, поки воно повністю не випарується. Влити в рагу воду так, щоб м'ясо було повністю покрите, довести до кипіння. Зменшити вогонь і готувати під кришкою 1,5-2 ч. Потроху підливати гарячу воду, по мірі її википання. В кінці приправити сіллю і перцем.

Хліб натерти зубчиком часнику і обсмажити в розігрітому оливковій олії до золотистої скоринки. Подавати рагу з гарячим хлібом, салатом зі свіжих помідорів і червоним вином.

СМАЧНОГО!


Тосканське м'ясне рагу
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com