Відкрити категорії

Бефстроганов




Інгредієнти:
750 гр. яловичини (частина філе)
2 ст.л. вершкового масла або маргарину
1 зубчик часнику
1 1/2 ст. яловичого бульйону
2 ст.л. кетчупа
1 ч.л. солі
1 середня цибулина
250 гр. грибів
3 ст.л. борошна
1 ст. сметани або простого йогурту.

Спосіб приготування:
1. Нарізати м'ясо поперек волокон на смужки товщиною приблизно 3 мм і довжиною близько 6 см.
2. Розтопити маргарин на сковороді і обсмажувати в ньому яловичину протягом 8-10 хв, час від часу помішуючи до золотистого кольору.
3. Очистити і дрібно порубати часник. Перемішати 2/3 яловичого бульйону з часником, кетчупом і сіллю і додати до м'яса. Довести до кипіння на сильному вогні, потім зменшити вогонь до слабкого кипіння, накрити кришкою і тушкувати приблизно поки м'ясо не стане м'яким.
4. Цибулину очистити, порубати, нарізати гриби скибочками і додати до м'яса. Накрити кришкою і тушкувати приблизно 10 хв.
5. Перемішати 1/3 частину бульйону з борошном, потрусивши ці інгредієнти разом в щільно закритій банці або контейнері. Поступово і постійно помішуючи ввести цю суміш в м'ясо. Кип'ятити 1 хв. не припиняючи помішувати, до запустіння, потім зменшити вогонь до слабкого кипіння.
6. Влити сметану, гарненько прогріти, але не доводити до кипіння (інакше сметана може згорнутися!)

Бефстроганов готовий!


Бефстроганов
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com