Курячі пожарські котлети
Інгредієнти:
білий хліб (не свіжий, ну і не сухарі) - 120 г;
вершки 11% - 160 мл;
вершкове масло - 15 г;
сіль - 10 г.
Для панірування:
борошно;
1 яйце + 1 ч. ложка вершків;
хлібні кубики, хлібні крихти або панірувальні сухарі.
Сьогодні буду готувати пожарські котлети. Пожарські котлети готуються з курки, рецептів дуже багато, але я буду готувати за рецептом із старої кулінарної книги. Рецепт простий, дуже бюджетний, а котлети виходять дуже смачні, м'які, ніжні і дуже соковиті.
Процес приготування пожарських котлет.
З білого хліба зріжемо кірочку. Хоча можна цього і не робити.
Замочуємо хліб у вершках. По-моєму досвіду цілком достатньо 10 процентних вершків. Котлети виходять нежирними з ніжним вершковим смаком.
Прокручуємо курку на м'ясорубці.
М'ясо курки змішуємо із замоченим хлібом і ще раз перекручуємо. В результаті виходить дуже ніжний фарш.
Висипаємо у фарш сіль, м’яке вершкове масло і добре розмішуємо. Хочу замітити, що у фарш котлет не кладуть курячі яйця, а якість фаршу перевіряють на пробу смаження: обсмажують невеликий шматочок, пробують. Якщо котлета вийшла щільною, тоді додають ще вершків і вершкового масла або навпаки. Якщо консистенція занадто слабка, котлети розвалюються, тоді потрібно вмішати курячий фарш. Котлети повинна бути м'якою, ніжною, але не повинна розтікатися.
Додати у фарш трохи рубаної зелені. Зазвичай кладуть петрушку. Фарш прибираємо хвилин на 20-30 в холодильник.
Для панірування нам буде потрібно борошно, яйце, 1 чайна ложка вершків і панірувальні сухарі, хлібна крихта або хлібні кубики.
Формувати котлети потрібно вологими руками.
Обвалюємо у борошні, занурюємо в яйці і панірувальних сухарях, хлібній крихті або хлібних кубиках.
Котлети обсмажуємо на суміші вершкового і рослинного масла. Викладаємо котлети і обсмажуємо. Хлібне панірування дуже швидко горить, тому обсмажуємо на середньому вогні.
Котлети можна кілька разів перевернути, щоб їх тільки зарум'янити.
Потім котлети перекласти на деко і поставити в розігріту до 200 градусів в духовку, щоб вони дійшли до повної готовності.
Ось такі симпатичні котлетки у нас вийшли. Зверху хрусткі, а всередині ніжні, м'які та соковиті.
Смачного!
Час на підготовку: 30 хвилин
Кухня: Російська
Опис: Курячі пожарські котлети - рецепт приготування з покроковими фото