Відкрити категорії

Курячі пожарські котлети


Курячі пожарські котлети

Інгредієнти:
куряче філе - 500 г;
білий хліб (не свіжий, ну і не сухарі) - 120 г;
вершки 11% - 160 мл;
вершкове масло - 15 г;
сіль - 10 г.

Для панірування:
борошно;
1 яйце + 1 ч. ложка вершків;
хлібні кубики, хлібні крихти або панірувальні сухарі.

Сьогодні буду готувати пожарські котлети. Пожарські котлети готуються з курки, рецептів дуже багато, але я буду готувати за рецептом із старої кулінарної книги. Рецепт простий, дуже бюджетний, а котлети виходять дуже смачні, м'які, ніжні і дуже соковиті.

Процес приготування пожарських котлет.


З білого хліба зріжемо кірочку. Хоча можна цього і не робити.

Готуємо пожарські котлети з курячого філе - Фото 1


Замочуємо хліб у вершках. По-моєму досвіду цілком достатньо 10 процентних вершків. Котлети виходять нежирними з ніжним вершковим смаком.

Готуємо пожарські котлети з курячого філе - Фото 2


Прокручуємо курку на м'ясорубці.

Готуємо пожарські котлети з курячого філе - Фото 3


М'ясо курки змішуємо із замоченим хлібом і ще раз перекручуємо. В результаті виходить дуже ніжний фарш.

Готуємо пожарські котлети з курячого філе - Фото 4


Висипаємо у фарш сіль, м’яке вершкове масло і добре розмішуємо. Хочу замітити, що у фарш котлет не кладуть курячі яйця, а якість фаршу перевіряють на пробу смаження: обсмажують невеликий шматочок, пробують. Якщо котлета вийшла щільною, тоді додають ще вершків і вершкового масла або навпаки. Якщо консистенція занадто слабка, котлети розвалюються, тоді потрібно вмішати курячий фарш. Котлети повинна бути м'якою, ніжною, але не повинна розтікатися.

Готуємо пожарські котлети з курячого філе - Фото 5


Додати у фарш трохи рубаної зелені. Зазвичай кладуть петрушку. Фарш прибираємо хвилин на 20-30 в холодильник.

Готуємо пожарські котлети з курячого філе - Фото 6


Для панірування нам буде потрібно борошно, яйце, 1 чайна ложка вершків і панірувальні сухарі, хлібна крихта або хлібні кубики.

Готуємо пожарські котлети з курячого філе - Фото 7


Формувати котлети потрібно вологими руками.

Готуємо пожарські котлети з курячого філе - Фото 8


Обвалюємо у борошні, занурюємо в яйці і панірувальних сухарях, хлібній крихті або хлібних кубиках.

Готуємо пожарські котлети з курячого філе - Фото 9


Котлети обсмажуємо на суміші вершкового і рослинного масла. Викладаємо котлети і обсмажуємо. Хлібне панірування дуже швидко горить, тому обсмажуємо на середньому вогні.

Готуємо пожарські котлети з курячого філе - Фото 10


Котлети можна кілька разів перевернути, щоб їх тільки зарум'янити.

Готуємо пожарські котлети з курячого філе - Фото 11


Потім котлети перекласти на деко і поставити в розігріту до 200 градусів в духовку, щоб вони дійшли до повної готовності.

Готуємо пожарські котлети з курячого філе - Фото 12


Ось такі симпатичні котлетки у нас вийшли. Зверху хрусткі, а всередині ніжні, м'які та соковиті.

Готуємо пожарські котлети з курячого філе - Готові котлети


Смачного!

Час приготування: 2 години
Час на підготовку: 30 хвилин
Кухня: Російська
Опис: Курячі пожарські котлети - рецепт приготування з покроковими фото
Рейтинг: 9/10 (голосів: 44)
Ключові слова: Страви з м'яса / Страви з курятини / Котлети

Курячі пожарські котлети
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com