Відкрити категорії

Як приготувати качку на святковий стіл


Як приготувати качку на святковий стіл


Напередодні Нового року і Різдва всі в пошуках смачного рецепта головної страви. Сьогодні якраз будемо готувати фаршировану качку з золотою хрусткою скоринкою. Фарширувати її будемо овочами, яблуками і спеціями. Качка виходить соковита, дуже смачна і ароматна.

Інгредієнти:
качка - приблизно 2 кг;
яблуко - 1 шт.;
селера - 2-3 гілочки;
цибуля - 1 середня;
часник - 3 зубчики;
сіль і перець - за смаком;
цедра апельсина.

Процес приготування качки в духовці.


Для початку качку потрібно промити і прибрати нутрощі. Перед тим, як курку починати фарширувати і натирати спеціями, її потрібно промокнути паперовими серветками всередині і зовні.

11


Зовні і всередині качку натираємо спеціями, перцем, сіллю і паприкою для золотої скоринки.

22


Для аромату додати зверху цедру одного апельсина і пару зубків видавленого часнику. Все добре розтираємо.

33

Рекламний блок
Для начинки беремо половину великої цибулини, кілька гілочок селери і 1 яблуко. Все це нарізаємо великими кубиками. Тепер треба все це посолити і поперчити. Додамо ще трохи цедри апельсина і кілька зубків часнику.

44


Тепер можна відразу фарширувати качку і так залишити маринуватися в холодильнику на всю ніч або хоча на 1 годину перед тим, як відправляти її в духовку. За допомогою зубочисток зариваємо качку, щоб вся начинка залишалися всередині.

55


Лапки зв'язати між собою можна за допомогою фольги.

66


Після того, як качка промаринується, перекладаємо і її у блюдо грудинкою вниз. Будемо її так запікати приблизно 1 годину. Всі соки і жир стечуть, таким чином м'ясо виходить соковитим і м'яким. Потім можна буде перевернути качку, щоб вона стала рум’яною з іншого боку. Змазуємо зверху її олією і відправляємо в духовку на 1 годину при 200 градусах.

77


Потім її перевернути на інший бік і запікати так ще 1 годину. Качку можна періодично діставати з духовки і поливати зверху жиром, щоб отримати золоту скоринку.

88


Через ще 1 годину прямо на дно укладаємо картоплю. Так будемо запікати приблизно 30 хвилин або до готовності картоплі. Качку разом з картоплею краще закрити фольгою, щоб все швидше приготувалося.

99


Рекомендуємо так приготувати качку на свій святковий стіл. М'ясо дійсно виходить дуже соковитим і легко відділяється від кісток.

1010


Смачного і самих кращих свят!

Рекламний блок
Як приготувати качку на святковий стіл


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com