Відкрити категорії

Шніцель зі свинини


Шніцель зі свинини


Шніцель – страва, яка спочатку готувалося з телятини і прийшла до нас з угорської кухні. По-німецьки це слово означає «шматок», «невеликий відрізок». В даний час шніцель готують з яловичини, свинини, курки, риби і навіть сиру. Загальним є принцип приготування: тонкі пластинки паніруються в сухарях і обсмажують у великій кількості олії.

Інгредієнти:
500 г свинини;
2 яйця;
1 ч. л. солі;
1 ч. л. спецій для м'яса;
борошно для панірування (десь 1 склянка);
панірувальні сухарі (десь 1 склянка).

Процес приготування шніцелів.


Цю страву можна готувати з окосту, лопаткової частини свинини. Звичайно, кращі шніцелі вийдуть з шийки або вирізки. Свинину нарізаємо скибочками завтовшки 1,5 см поперек волокон. Нам необхідні шматочки, розміром з долоню без пальців. Потім злегка відбиваємо їх до товщини 1 см, надаючи їм округлу форму. Свинячу вирізку не відбивають, вона і так ніжна.

11

Рекламний блок
Паніруємо м'ясо в борошні. Це дозволяє зберегти весь сік м'яса всередині і створити на поверхні міцне панірування.

22


2 курячих яйця розбиваємо в миску, солимо та додаємо спеції для м'яса, добре розмішуємо. Занурюємо наші шматочки в яєчну суміш.

33


Тепер обвалюємо шматочки свинини в сухарях і складаємо на дошку або плоске блюдо.

44


Наливаємо на сковорідку з товстим дном рослинне масло шаром в 1 см. Обсмажуємо шніцелі на добре розігрітій сковороді по 2 хвилини з кожного боку.

55


М'ясо при такому способі приготування завжди залишається м'яким і соковитим. Подають шніцелі з салатом зі свіжих овочів, картопляним пюре, консервованим горошком і т. п. Часто на готовий шніцель кладуть скибочку лимона.

Рекламний блок
Шніцель зі свинини


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com