Святковий рулет з м'яса
Пропоную приготувати сьогодні рулет до святкового столу.
Інгредієнти:
свинина (очеревина) - 1-1,5 кг;
морква - 2 шт.;
цибуля - 2 шт. невеликих;
гриби (будь-які) - 400-500 г;
шпинат - 300-400 г;
масло рослинне (для обсмажування овочів) - близько 50 мл;
сіль;
перець - за смаком.
Цибулини попередньо покришила на півкільця. 2 моркви середнього розміру потерла на крупній тертці.
Процес приготування рулету.
Нарізаємо дрібно гриби.
Тепер будемо обсмажувати наші гриби і овочі. Наливаю масло на розпечену сковорідку. В одну сковорідку відправляю гриби і цибулю, в іншу – морквину. Це все трішечки протушкуйте.
Поки наші овочі будуть гаситися, ми будемо різати шпинат. Шпинат я теж трішечки підсмажу. Зараз нам потрібно трішечки все підсолити і поперчити за смаком.
М'ясо потрібно розрізати уздовж і трохи відбити, щоб воно стало ніжніше. Зверху розміщуємо харчову плівку, щоб шматочки м'яса не розліталися в різні боки.
Шпинат я виклала на сито і трішечки відіжму, щоб зайва рідина і жир пішли. Тепер можу його викладати на наше м'ясо. Трошки посолю та поперчу м'ясо і загортаємо начинку.
Далі я викладаю морквину. По відстані вам потрібно викласти начинку стільки, щоб вистачило на один оборот.
Тепер викладаємо грибочки і загортаємо. Намагайтеся робити це акуратно.
Завертаючи рулет, ви можете трохи підсолювати м'ясо з іншого боку.
Зараз я буду викладати на деко наш рулет. Попередньо духовку ставимо на розігрів на 180 градусів. На деко поклала пергаментний папір для того, щоб нічого не підгоріло.
Розміщуємо запікатися на 50-60 хвилин. Ось так він виглядає, коли дістала з духовки.
Ось так він виглядає в розрізі.
Приємного смаку.