Шашлик в банці
Страви з м'яса дуже ситні і прикрасять будь-яке святкове застілля. Якщо ви досі не визначилися як краще подати м'ясне блюдо на святковий стіл, то пропоную такий нестандартний і дуже ефектний варіант.
Інгредієнти:
свинина - 1 кг;
сіль - за смаком;
перець чорний мелений - за смаком;
вода - 8 ст. ложок;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
оцет 9% - 4 ст. ложки;
цукор пісок - 1 ч. ложка.
Процес приготування шашлику.
М'ясо і маринад для шашлику ви можете вибрати за своїм смаком і готувати таким способом. Маринад може бути будь-яким на основі кефіру, мінеральної води, оцту, пива або вина.
Добре промиємо і просушимо м'ясо. Наріжемо його невеликими шматочками, укладемо їх в каструлю.
Цибулю почистимо і наріжемо великими кільцями.
Додамо спеції за смаком. Додамо воду, оцет.
Цукор.
Прибираємо наше м'ясо під гніт в холодильник і даємо йому постояти мінімум 1,5-2 години. Мариноване м'ясо нанизуємо на шпажки, чергуючи з цибульними кільцями.
Для приготування нам знадобитися банка, найкраще трилітрова. Можна використати банку з-під соку. Банка повинна бути сухою зовні. Акуратно кладемо шпажки з м'ясом в банку.
Закриємо банку фольгою.
Банку ставимо в холодну духовку, інакше банка може лопнути. Запікаємо при 200 градусах близько години, знімаємо фольгу з банки продовжуємо запікати м'ясо до золотистої скоринки.
У мене зайняло це ще близько години, все залежить від розмірів шматочків шашлику.
Духовку різко не відкривати і банку відразу не рекомендується діставати з духовки. Потрібно трохи відкрити дверці щоб жар вийшов і банка не лопнула. Повторно банку краще не використовувати.
Готовий шашлик подавати з соусом і гарніром. М'ясо виходить дуже ніжним при запіканні таким способом.
Цей спосіб запікання м'яса особливо гарний у зимові час і у випадку, якщо у вас немає можливості виїхати на природу. Безумовно у цього м'яса буде інший смак, ніж у приготованого на вугіллі.